Volledig scherm
© Shutterstock

HET DEBAT. Moeten tampons en maandverband gratis beschikbaar worden in Vlaanderen? Dit is jullie mening

Schotland verdeelt als eerste land ter wereld gratis menstruatieproducten nadat uit onderzoek bleek dat een aantal gezinnen met ‘menstruatiearmoede’ kampt. Dit komt niet alleen voor in Schotland. Ook in ons land heeft 12 procent van alle Vlaamse meisjes en vrouwen het al financieel moeilijk gehad om tampons en maandverband te kopen, zo blijkt uit een onderzoek van Caritas Vlaanderen. Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het uw beurt. Moeten tampons en maandverband gratis beschikbaar worden in Vlaanderen? Dit is jullie mening. 

9 reacties

 • Ferdie Weise

  2 weken geleden
  Gratis bestaat niet , iedereen betaald dan via de belasting !!
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Dan moeten ze aan mensen met urineverlies ook gratis verband bezorgen die hebben maar hun pensioen en erbij soms nog hoge medicatie rekeningen en ziekenhuiskosten
 • Koenraad Breems

  2 maanden geleden
  Btw erop verlagen , dat moet kunnen maar gratis , nee dat niet Gratis bestaat niet , iemand zal er altijd voor opdraaien Belastingen nodig hervormen en zoals vroeger , de echte luxe-producten hoger belasten Parfums, sterke drank , kaviaar , ... werden vroeger met 31% belast , nu slechts met 21% Onze afgelopen regeringen hebben het dus vooral voor de “rijkeren” beter gemaakt maar de armoede bestrijden, nee dat niet
 • jean-pierre Vermyle

  2 maanden geleden
  pas onze sociale zekerheid aan op het niveau van schotland,dan kunnen ze dat hier ook gratis geven.je kan hiet natuurlijk ook een communistische staat invoeren waar iedereen een klein inkomen heeft,en waar de staat veel gratis maakt en geeft.
 • UGO DE MAEYER

  2 maanden geleden
  Voetjes op de grond  a.u.b. ! Dat men ze gratis aan voedselpakket gerechtigde vrouwen geef dat kan ik mij voorstellen , dat is een sociale solidarteit, maar gratis voor iedereen dus ook voor wie zich die gewoon kan veroorloven lijkt me er echt over. Ik heb ook wel zo'n paar ideetjes , bijvoorbeeld dan ook gratis toiletpapier op kosten van de gemeenschap , water, kookvuren, keukens , toiletpotten . . . allemaal ideetjes die leven bij partijen die menen dat al wat u is ook van iedereen is !
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie