.
Volledig scherm
PREMIUM
. © VTM NIEUWS

Gewapende taliban houden Robin Ramaekers in de gaten terwijl hij live verslag uitbrengt in Kaboel: “Erg beklemmend”

“Het is niet de eerste keer dat ik in Kaboel aankom, maar deze nieuwe kennismaking is verrassend.” Robin Ramaekers, oorlogsjournalist voor VTM NIEUWS, is gisteren als eerste Belgische journalist aangekomen in Kaboel en houdt voor HLN een exclusief dagboek bij. Vandaag deel 2: de taliban zijn overduidelijk bezig met hun PR, merkt Ramaekers. En daar waren onderstaande opvallende beelden het bewijs van. Tijdens zijn live verslag in het VTM NIEUWS vanavond werd Ramaekers van kortbij gadegeslagen door gewapende taliban: “Erg beklemmend”.

 1. Indiase chef Defensie en echtgenote sterven nadat helikopter neerstort, ook elf andere inzittenden komen om
  India

  Indiase chef Defensie en echtgenote sterven nadat helikopter neerstort, ook elf andere inzitten­den komen om

  Een helikopter met de Indiase chef Defensie, generaal Bipin Rawat, aan boord is neergestort in Tamil Nadu, een deelstaat in het zuidoosten van het land. Dat maakte de luchtmacht bekend. Er zouden zeker dertien doden zijn gevallen, waaronder de generaal en zijn echtgenote. Lokale media berichten dat de helikopter woensdagmiddag opgestegen was vanop de luchtmachtbasis van het dorp Sulur. De 63-jarige generaal Rawat, die aanzien werd als een getrouwe van premier Narendra Modi, was de eerste chef Defensie van India. De regering creëerde de functie in 2019.
 2. Stany Crets en Ingeborg over haar vaccinweigering: “Jammer dat niemand doorhad dat je een grapje maakte”
  PREMIUM
  Showbizz

  Stany Crets en Ingeborg over haar vaccinwei­ge­ring: “Jammer dat niemand doorhad dat je een grapje maakte”

  Ingeborg Sergeant (55). Jarenlang was ze nergens te bespeuren, en plots is ze overal. Kortstondig in ‘The Masked Singer’, opvallend in ‘K2 Zoekt K3’ en controversieel nadat ze bij wijze van grap een verpleegkundige vroeg om haar coronavaccin in de vuilnisbak te spuiten in plaats van in haar arm. Dit weekend stond ze bovendien centraal in de voorlopige enige show van ‘Winterrevue’ van Stany Crets (56). De twee vertellen in dit interview over hun eerste ontmoeting, hun hernieuwde samenwerking en de nog steeds moeilijke tijden voor cultuur. “Ik heb de brandstapel gevoeld, weet je.”