interview met Open Vld voorzitter Egbert Lachaert in Merelbeke
Volledig scherm
PREMIUM
interview met Open Vld voorzitter Egbert Lachaert in Merelbeke © Simon Mouton Photo News

“Een staatshervorming in ruil voor een zak geld? Dat gaan wij niet pikken”

De afgelopen weken probeerde Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert een ‘Arizonacoalitie’ te vormen zonder de PS, maar stiekem hoopte hij hen vooral wakker te schudden. Nu Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) eindelijk serieus onderhandelen, waarschuwt hij hen wel: ze moeten de andere partijen ook niet voor het blok proberen plaatsen. “Een staatshervorming afkopen met een zak geld en economisch links beleid? Dat zullen wij niet pikken.”

28 reacties

 • Marc Hofmans

  1 jaar geleden
  Je kan voor of tegen BDW zijn alsook PM, maar ben ik de enige welke inziet dat dit alles de liberalen heel goed uitkomt. Aan het roer blijven zitten, praktisch alle ministers leveren zonder te spreken over het Europees vlak en amper iets voor stellen op electoraal vlak. Ik noem dit een coup. Waarom zouden zij een nieuwe regering ondersteunen? En spreek mij niet over het Corona geklungel van deze regering. Triestig dat ik mijn 3 kinderen en 7 kleinkinderen amper tot niet kan zien.
 • Patrick Marinus

  1 jaar geleden
  Weet die VLD'er meer dan wij? Ik betwijfel het ten zeerste. BDW en Magnette zijn discreet bezig, goed zo! Misschien gaat het dan toch lukken. Lachaert, zwijg en oordeel pas als je het definitief akkoord goed hebt doorgelezen!
 • Wim Vermeire

  1 jaar geleden
  Er is maar één vraag cruciaal : wordt De Wever de nieuwe Verhofstadt of Leterme. Maw laat ook hij zich rollen door de Walen ? De ontknoping is nabij. Al de rest is bijzaak, zeker de VLD en de MR.
 • simonne goderie

  1 jaar geleden
  Met torenhoge schulden zijn we verzwakt en steeds minder aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders ,er moeten dringend nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.
 • malfait christian

  1 jaar geleden
  Wie van de Vlamingen er ook aan de macht komt, zal het cruciaal zijn geen versoepelingen aan de financieringswet te doen waardoor de verpampering in het zuiden nog zal accelereren.