De taliban voeren de druk op: paspoppen moeten onthoofd worden en liters alcohol worden gedumpt

De taliban voeren de druk opnieuw op in Afghanistan. Zo zijn er beelden opgedoken van etalagepoppen die worden onthoofd met een zaag, omdat de poppen islamwetten schenden. Daarnaast treden de taliban streng op tegen het gebruik van alcohol. Zo vonden leden van de inlichtingendienst 3.000 liters alcohol die ze vervolgens voor de camera dumpten in het water.

 1. Taliban verbieden vrouwen om alleen over lange afstand te reizen, taxichauffeurs moeten vrouwen zonder “islamitische sluier" weigeren

  Taliban verbieden vrouwen om alleen over lange afstand te reizen, taxichauf­feurs moeten vrouwen zonder “islamiti­sche sluier" weigeren

  Vrouwen die in Afghanistan over lange afstand willen reizen, moeten begeleid zijn door een man uit hun dichte familie. Taxichauffeurs mogen geen vrouwelijke passagiers ophalen die geen “islamitische sluier” dragen. Dat hebben de taliban vandaag aangekondigd. Het gaat om een nieuw signaal dat het radicaalislamitische regime vrouwen weer de duimschroeven aandraait ondanks eerdere beloftes.
 2. Feyenoord-fans maken er boeltje van tijdens finale Conference League: vechtpartij in stadion en boete voor vuurwerk

  Feyenoord-fans maken er boeltje van tijdens finale Conference League: vechtpar­tij in stadion en boete voor vuurwerk

  Vlak voor het begin van de finale tussen Feyenoord en AS Roma om winst van de Conference League is er een vechtpartij uitgebroken op een tribune met supporters van de club uit Rotterdam. Die kan zich ook aan een boete van de UEFA verwachten voor het gebruik van vuurwerk. Die werd door Feyenoord-supporters afgestoken op de tribunes van de Arena Kombëtare van Tirana, Albanië. Ze gooiden ook brandende fakkels op het speelveld.
 3. “Onze stem is ons wapen!”, Afghaanse vrouwen vragen taliban om scholen voor meisjes te openen
  Play

  “Onze stem is ons wapen!”, Afghaanse vrouwen vragen taliban om scholen voor meisjes te openen

  Deze Afghaanse vrouwen vormen het Women’s Political Participation Network. Ze protesteren in een afgesloten gebied in Kaboel voor betere vrouwenrechten. Ze vragen de taliban om de scholen voor meisjes over het hele land te openen, want nu is dat enkel het geval in iets meer dan tien provincies. In bovenstaande video is te zien hoe ze tekeningen tonen waarop de taliban hen onderdrukt. De vrouwen scanderen slogans zoals: “Onze stem is ons wapen!” en “Onderwijs, werk en vrijheid leidt tot ontwikkeling!”