Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). © Photo News

“De Groenen wachtten bijna twintig jaar op regeringsdeelname, ook nu weer dreigt de fout van twintig jaar geleden”

Nu de coronastolp voorzichtig wat opgelicht kan worden, komt er ruimte vrij voor een normaler politiek debat. Zo ontstaan ook de eerste barsten in de harmonie van Vivaldi. Langs die barsten viel het licht binnen op een probleem dat in het regeerakkoord niet werd opgelost maar uitgesteld: de kernuitstap. Die werd nieuws na de beleidsverklaring van minister Tinne Van der Straeten (Groen).

125 reacties

 • frank mallentjer

  2 maanden geleden
  Ik hoor iedereen hier graag zijn mening geven, maar voor jullie verder gaan gascentrales = aan extra vervuiling dus extra boetes aan de eu ( wil u die betalen? ) en windmolens, tof maar mogen ze dan ook in uw tuin? En die kerncentrales Ze staan nu toch dus VOORLOPIG misschien nog steeds de meest verstandige oplossing. Haast en spoed is zelden goed.
 • René Verhoeven

  2 maanden geleden
  Ronny, waar haalt u steeds die info van 1 miljard euro per jaar? Ik kan dat nergens terug vinden dus volgens mij klopt jouw informatie helemaal niet! In ieder geval de bouw van gascentrales van dezelfde grootorde zal een veelvoud kosten hiervan, dan hebben we de capaciteitsvergoeding nog niet meegerekend, namelijk betalen voor centrales die stil liggen! Door hernieuwbaar moet alles dubbel betaald worden omdat een volledige back up nodig is!
 • Yolande MARIS

  2 maanden geleden
  Wen maar aan het dictaat van groen,want deze regering valt  niet,want het is de enige kans die onze Alexander heeft om zijn broek te gaan verslijten op een bankje onder de paraplu van de EU met bijbehorende riante verloningen. 
 • jan arnouts

  2 maanden geleden
  Die oude rommel is te oud en versleten. Gaan we onze welvaart op het spel zetten door verouderde en versleten centrales verder te laten draaien. Dit zijn kerncentrales en geen koekjesfabriek. Als het daar fout loopt dan kunnen we de komende eeuwen Belgie en omstreken van de kaart vegen.Is het dit wat we willen? Diegene die pro zijn: zijn jullie bereid om jullie zuurverdiende bakstenen op een dag achter te laten? Ik denk het niet ...
 • Ronny Ooijen

  2 maanden geleden
  Jan Deroover, stijging van de prijs zal er sowieso zijn. Het langer open houden van de kerncentrales kost ons 1 miljard euro per jaar. Maar dat horen we De Wever niet vertellen. Denkt u dat N(V)-Blabla dat gaat betalen? Kent u Demir van diezelfde partij? Ze dient wetsvoorstellen in om de digitale meter versneld in te voeren en het capaciteitstarief in te voeren. 2 maal kassa dus.
 1. Pences nemen afscheid tijdens laatste officiële trip, en daar heeft vooral de second lady het even moeilijk mee
  Play

  Pences nemen afscheid tijdens laatste officiële trip, en daar heeft vooral de second lady het even moeilijk mee

 2. Dit is het duurste kunstwerk ter wereld: de 'Da Vinci van schulden'
  Play

  Dit is het duurste kunstwerk ter wereld: de 'Da Vinci van schulden'