Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Shutterstock

COLUMN. De horeca verdient onze steun, maar wij kunnen die van hen straks ook wel gebruiken

19 reacties

 • marnix boddez

  8 maanden geleden
  Mooie column ! Dit doet ons als horeca hoopgevend verlangen om er terug te staan voor al degenen die van een bezoekje bij ons een genot ervaren. Al is het iets kleins of is het maar voor een koffieke. En weet bij ons staat die altijd in de witte kassa, we doen dat omdat we gekozen hebben om op deze manier te ondernemen. Zo lukt het ook om onze medewerkers, onze leningen, onze energiekosten, ons mooi interieur, ons nieuw servies of nieuw keukentoestel, ... te betalen. Graag gedaan.
 • Eddy De Wit

  8 maanden geleden
  Als je op restaurant gaat of café steun je de uitbater en nu helpt de regering ze extra veel. Later kunnen we ze nog eens steunen door massa belastingen te betalen. Er zijn nog vele andere zelfstandige die weinig of zelfs geen steun krijgen. Mijn dochter als dit jaar zelfstandige is er ook bij met nihil steun. Laat staan dat er jaren nooit geen extra financiēle middelen waren voor de arme gepensioneerde, invalide of niet gewilde werklozen en de lage lonen werknemer.
 • Rita Heremans

  8 maanden geleden
  Feestdagen in aantocht..we moeten de horeca extra steunen...Waarom? De laatste jaren waren 80% van de horeca zaken gesloten met de eindejaarsfeesten en kerstdagen wegens "het niet vinden van personeel" en te duur. Ben eens curieus hoeveel er het lef gaan hebben om dan nu nog steun te vragen. Serieus blijven he mensen.
 • GEORGES LAUREYS

  8 maanden geleden
  Degenen die zo goed weten hoeveel een restaurant opbrengt...begin er dan zelf een en je zal vlug merken hoe hard je moet werken en hoe weinig er overschiet om te leven. Verzekeringen, afbetaling, huur,sabam,billijke vergoeding,uitbatingstaks, provincie-en gemeentetaks,f.a.v.v., boekhouding,Soc.laste,personeel, energie,enz... Stop met die nijdige en jaloerse commentaar en steun elkaar in deze helse tijden. Jos, Sint-Niklaas
 • Raoul Baert

  8 maanden geleden
  Er is geen enkele andere sector die zo gesteund wordt: tot 3200€ per maand overbruggingsrecht (zelfs in combinatie met take-away), kwijtschelding RSZ, vergoeding 10% omzetverlies.. Vele uitbaters zijn bovendien eigenaar van hun handelspand (en hebben dus geen huurkosten), om nog te zwijgen van de vele fiscale aftrekmogelijkheden, torenhoge prijzen spijts btw-verlaging in 2010 ...