Belg vreest dat Poetin heel Oekraïne wil innemen: “Hij doet dat altijd in stappen, kijk maar naar Georgië”

De Russische president Vladimir Poetin heeft de onafhankelijkheid erkend van twee gebieden in Oost-Oekraïne, Luhansk en Donetsk. Poetin stuurde al meteen Russische troepen naar het gebied, wat de voorbode zou kunnen zijn van een bredere invasie. Tom Murrath, een Vlaamse ondernemer in Oekraïne, vreest het ergste: “Ze moeten iets doen, anders worden we opgegeten en geïntegreerd door de Sovjets. Dat is geen grap.”

13 reacties

 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  Hitler werkte ook in stapjes maar op 'n bepaald moment ging hij echt te ver. Gaat het met Poetin dezelfde weg op. In zijn speech spreekt hij over het beschermen van zijn volk maar zijn ook de Oekraïners niet zijn volk samen met de Witrussen?
 • Henri Demeer

  1 jaar geleden
  Hij heeft tenminste dan toch een stappenplan .
 • Gert Destoop

  1 jaar geleden
  Het was niet Poetin zelf maar zijn sidekick Medvedev die in 2008 stukken van Georgië heeft afgepakt. En met "Sovjets" bedoelt die man natuurlijk Russen. Voor de rest vertelt ie geen onzin.
 • RENE LENAERTS

  1 jaar geleden
  We hebben niets te zoeken in Oekraïne, maar als Rusland verder gaat dan de opstandige provincies moet de NAVO opnieuw troepen stationeren in de oostelijke lidstaten, net zoals tijdens de koude oorlog. Dat is het enige geloofwaardige antwoord.
 • Jan Van Rompaey

  1 jaar geleden
  De expansiedrang van de NAAVO op de kaart al gezien? Sinds 20 jaren is het grondbezit van de NAVO verdubbeld.