5 voor 12: Moeten Olympiërs belastingen betalen? En de meest gewaagde outfit van het filmfestival van Venetië

Wij vatten voor u de belangrijkste nieuwsfeiten van deze voormiddag samen in een nieuwe 5 voor 12. Vandaag gaat het over het prijzengeld dat de Olympiërs krijgen, over een wegpiraat op de markt in Turnhout en over de meest gewaagde outfit van het filmfestival van Venetië.

 1. Experten Studiecentrum voor Kernenergie weigeren advies Hoge Gezondheidsraad te ondertekenen: “Conclusies zijn niet gebaseerd op wetenschappelijke consultatie”

  Experten Studiecen­trum voor Kernener­gie weigeren advies Hoge Gezond­heids­raad te onderteke­nen: “Conclusies zijn niet gebaseerd op wetenschap­pe­lij­ke consulta­tie”

  Drie experten van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) in Mol die meewerkten aan het advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR), trekken hun handen af van het eindrapport. Dat meldt het SCK maandag. De onderzoekers weigerden het rapport te ondertekenen omdat hun wetenschappelijke integriteit werd aangetast. Ze werden bovendien onder druk gezet om het rapport toch te onderschrijven, klinkt het.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.