AFP
Volledig scherm
© AFP

36 agenten gewond en tiental arrestaties na rellen in Luik, winkelmanager getuigt: “Met klanten naar voorraadkamer gevlucht”

Het stadscentrum van Luik was gisteren het toneel van zware rellen na een Black Lives Matter-betoging. Heethoofden keerden zich tegen de politie en handelszaken werden geplunderd. In totaal raakten 36 agenten gewond. Negen van hen moesten naar het ziekenhuis. Winkeliers en klanten beleefden bange momenten. “Ik zag in hun ogen dat ze hier waren om vernielingen aan te richten”, vertelt gerante Katia over de relschoppers aan RTL Info. Een tiental relschoppers is gearresteerd, aldus de Luikse politie. Vier van hen zijn minderjarig.

80 reacties

 • Danny Govaerts

  6 maanden geleden
  Toch raar dat de politie niet de nodige bewapening heeft om de ergste gevallen onder deze meute uit te schakelen en te arresteren. Er is toch niet dodelijk materiaal genoeg in de aanbieding waarmee ze te werk kunnen gaan. Nu hebben ze 36 gewonde in hun rangen dat hadden ze kunnen beperken door juist en gericht ingrijpen.
 • Vera Bres

  6 maanden geleden
  dit is nu de schuld van onze politici, door het gepamper is het zo ver gekomen , laat ze maar binnen en ja geef ze maar een leefloon !! nu zullen de politie mensen worden vervolgd voor geweld , ja gaat dat in Belgie , leve de traditionele partijen ,met op kop groen en de katholieken !! en nog ontkennen ze dat migratie volledig is mislukt !
 • Johan Billiet

  6 maanden geleden
  Ik neem aan dat die politiemensen nu toch worden vervolgd wegens geweld...??
 • rik casteleyn

  6 maanden geleden
  Meer agenten gewond dan relschoppers opgenomen . De omgekeerde wereld in Belgie . De burgemeester van LUIK krijgt al de stemmen van de Congolezen .
 • Philippe Thooth

  6 maanden geleden
  Om te wenen ... BLM betoging omwille van bijtgrage Afrikaanse Madam en dus een adequate aanpak van Politie. Bijna 5 dagen later marche van BLM op poot gezet ... Politie is te geweldadig, dus komen er TBC's op af (training-baskets-casquettes)... Dat uitschot mag niet opgepakt worden omdat teveel NGO's er zich mee zouden moeien en het weer op het gebruikelijke RACISME zou uitdraaien !
 1. Stevige rellen in Luik: tweehonderd heethoofden plunderen winkels en bekogelen politie, vijf agenten in het ziekenhuis

  Stevige rellen in Luik: tweehon­derd heethoof­den plunderen winkels en bekogelen politie, vijf agenten in het ziekenhuis

  Zo’n tweehonderd heethoofden hebben urenlang het centrum van Luik op stelten gezet. Verschillende winkels werden geplunderd en ook een McDonalds-vestiging moest eraan geloven. Jongeren gooiden met stenen en flessen richting agenten en bekogelden ook politiewagens. “Ze zijn in kleine groepjes gekomen, puur met de bedoeling om schade te veroorzaken. Ze bewogen zich snel en in groep”, aldus de politie. Negen personen werden naar het ziekenhuis gevoerd, onder hen ook vijf agenten. Collega’s die lichter gewond raakten, bleven op het terrein.
 2. Wanneer krijg je een derde coronaprik? En hoe zit het met de bijwerkingen? Vaccinatie-expert beantwoordt 9 prangende vragen
  PREMIUM

  Wanneer krijg je een derde coronaprik? En hoe zit het met de bijwerkin­gen? Vaccinatie-ex­pert beant­woordt 9 prangende vragen

  Een dikke week geleden zijn zorgverleners in ons land - ruim na Israël en Hongarije - begonnen met de toediening van een derde coronaprik. Maar voor wie is die nodig, welke combinaties met de vorige vaccins zijn mogelijk en moeten we weer rekening houden met tijdelijke bijwerkingen als hoge koorts? We bestookten Dirk Ramaekers, het hoofd van de Task Force Vaccinatie, met een batterij vragen.