1. 18 migranten omgekomen bij bestorming grenshekken Spaanse enclave in Marokko

  18 migranten omgekomen bij bestorming grenshek­ken Spaanse enclave in Marokko

  Achtien afrikaanse migranten zijn bezweken aan verwondingen die ze hadden opgelopen bij de bestorming van de grenshekken in de Spaanse enclave Melilla in Marokko. Dat hebben de autoriteiten in de Marokkaanse grensstad Nador gemeld. Bijna tachtig andere migranten en ongeveer 140 agenten en andere veiligheidsmedewerkers raakten gewond. Het meeste veiligheidspersoneel raakte gewond bij de pogingen de migranten tegen te houden, aldus het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.
 1. Synchroonzwemster stelt het goed nadat ze aan de dood ontsnapte, maar moet het WK verlaten: “Waarschijnlijk is deze sport niets voor haar”
  Play
  WK zwemmen
  41

  Synchroon­zwem­ster stelt het goed nadat ze aan de dood ontsnapte, maar moet het WK verlaten: “Waar­schijn­lijk is deze sport niets voor haar”

  Het was een akelig moment op het WK zwemmen in Boedapest. De Amerikaanse synchroonzwemster Anita Alvarez (25) raakte na haar oefening buiten bewustzijn. Haar coach moest in het water springen om haar te redden op de bodem van het zwembad. “Toen ik de foto’s voor het eerst zag, was ik uiteraard geschokt. Maar eigenlijk zijn ze mooi”, reageerde Alvarez intussen. De Amerikaanse stelt het goed, maar moet wel het WK verlaten.
 1. LIVE. Club Brugge speurt naar middenvelder en flankaanvaller, twee spelers concreet in beeld
  Play
  Voetbal
  29

  LIVE. Club Brugge speurt naar middenvel­der en flankaan­val­ler, twee spelers concreet in beeld

  ‘t Belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina zit u op de eerste rij voor alle geruchten en ‘done deals’ op de transfermarkt!
 2. Meer dan 100 slangen en hagedissen sterven tijdens reis naar Vietnam: “We begrijpen niet hoe dit gruwelijke dierenleed kon gebeuren”
  Ichtegem

  Meer dan 100 slangen en hagedissen sterven tijdens reis naar Vietnam: “We begrijpen niet hoe dit gruwelijke dierenleed kon gebeuren”

  Meer dan 100 slangen en hagedissen zijn gestorven tijdens een reis van Zaventem naar Vietnam. In totaal werden 200 reptielen vanuit ons land verzonden naar Azië, maar daar werden ze nooit opgehaald. “Twee maanden later arriveerden de drie dozen opnieuw in ons land en slechts 95 dieren overleefden het”, zegt Mario Goes van SOS Reptiel in Ichtegem, die de opvang en verzorging van de overlevende dieren op zich nam.
 1. Viroloog Van Gucht: “Onwaarschijnlijk dat capaciteit van zorg overschreden zal worden”

  Viroloog Van Gucht: “Onwaar­schijn­lijk dat capaciteit van zorg overschre­den zal worden”

  De coronacijfers gaan de laatste tijd opnieuw de hoogte in. Zowel het aantal nieuwe besmettingen, als de opnames in het ziekenhuis of op intensieve zorgen nemen toe. Toch maakt viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) zich niet meteen grote zorgen. Zo is de druk op huisartsen en ziekenhuizen voorlopig beperkt en verwacht Van Gucht niet dat het gezondheidssysteem in de problemen zal raken. “De capaciteit overschrijden is onwaarschijnlijk”, klinkt het.
 2. Onvruchtbare larven van Amerikaanse stierkikker worden uitgezet om eigen soortgenoten te bestrijden: “Een wereldprimeur”
  olmen

  Onvruchtba­re larven van Amerikaan­se stierkik­ker worden uitgezet om eigen soortgeno­ten te bestrijden: “Een wereldpri­meur”

  De Amerikaanse stierkikker is een uitheemse indringer die al twintig jaar de Vlaamse biodiversiteit aantast. Wetenschapster Sarah Descamps heeft een oplossing gevonden om de kikker te bestrijden, namelijk met behulp van steriele kikkerlarven. Ze bracht de oplossing vrijdag voor de eerste keer in de praktijk in de vallei van de Grote Nete in Olmen (Balen) - goed voor een wereldprimeur.
 3. BK ATLETIEK. Borlées voelen zich niet goed op eerste dag: “Medisch gezien niet verstandig om deel te nemen, maar die verdomde World Ranking...”
  BK atletiek

  BK ATLETIEK. Borlées voelen zich niet goed op eerste dag: “Medisch gezien niet verstandig om deel te nemen, maar die verdomde World Ranking...”

  Dit weekend staat het Belgisch kampioenschap atletiek op het menu. Het wordt om meerdere redenen een bijzondere editie, want de locatie is uitzonderlijk niet de Heizel, maar wel in Gentbrugge, en het BK duurt voor het eerst drie dagen en begint al op vrijdag. Het BK biedt een laatste kans voor enkele atleten om zich te plaatsen voor het WK in Eugene midden juli, want de selectie sluit zondagavond af. Volg alle ontwikkelingen hieronder.
 1. Directie Ryanair ziet staking in België als "minimale verstoringen”

  Directie Ryanair ziet staking in België als "minimale verstorin­gen”

  De staking van de in België gebaseerde piloten en cabinemedewerkers van Ryanair leidt slechts tot “minimale verstoringen”. Dat is het standpunt van de directie van de Ierse luchtvaartmaatschappij. “Meer dan 60 procent van het normale vliegschema van en naar de luchthaven van Charleroi en Zaventem wordt vrijdag uitgevoerd”, zegt Ryanair in een persbericht. En over het hele netwerk is vrijdag “minder dan 2 procent van de 3.000 vluchten door stakingen geïmpacteerd”.
 2. Code geel in heel het land met kans op felle buien, onweer en hagel: hevige regenval zorgt voor wateroverlast in Lier en Kortrijk
  Play

  Code geel in heel het land met kans op felle buien, onweer en hagel: hevige regenval zorgt voor waterover­last in Lier en Kortrijk

  Er is in het hele land kans op felle buien, met veel neerslag, onweer en hagel, en windstoten tussen de 50 en 60 km/uur, voorspelt het KMI. Voor de rest van de dag is er code geel afgekondigd voor onweer. “Ook deze namiddag komen nog een aantal onweders onze richting uit”, zegt VTM-weerman David Dehenauw. In Lier en Kortrijk is er inmiddels wateroverlast gesignaleerd, na overvloedige regen en onweer.