Marthe op het free podium van Sint-Margaretha in Holsbeek.
Volledig scherm
Marthe op het free podium van Sint-Margaretha in Holsbeek. © vertommen

Woonzorgcentrum Holsbeek organiseert elke vrijdag ‘free podium’

Senioren beleven eenzame tijden in woonzorgcentra. Toch weet woonzorgcentrum Sint-Margaretha in Holsbeek daar wel raad mee. Elke vrijdag treden er enkele artiesten op voor de bewoners en het personeel van het woonzorgcentrum op een free podium. Vanaf 24 april zijn er nog enkele plaatsen vrij voor wie de bewoners wil opvrolijken met zijn muzikaal talent.

 1. Leuvens actiecomité vraagt steun voor Julian Assange: “Ook Leuven moet klokkenluidersstatuut invoeren voor eigen personeel”
  Leuven

  Leuvens actieco­mité vraagt steun voor Julian Assange: “Ook Leuven moet klokkenlui­ders­sta­tuut invoeren voor eigen personeel”

  Het actiecomité dat werd opgericht door Fred Guldentops en Goda Kavaliauskaite om steun te geven aan Wikileaks-oprichter Julian Assange heeft duizend handtekeningen verzameld. Dat brengt het voorstel naar de Leuvense gemeenteraad. “Maandag mogen we tijdens de gemeenteraad onze voorstellen toelichten volgens de procedure ‘burgerinitiatief met spreekrecht’”, klinkt het.
 2. Leuven plant derde buurtbos aan Centrale Werkplaatsen: “De rest van het plein pakt de stad op langere termijn aan”
  Leuven

  Leuven plant derde buurtbos aan Centrale Werkplaat­sen: “De rest van het plein pakt de stad op langere termijn aan”

  Deze week plant stad Leuven een derde buurtbos. Na het Lemmekesveld in Heverlee en de Désiré Mellaertsstraat in Kessel-lo is het nu de beurt aan de Centrale Werkplaatsen. Het bos komt op het centrale plein aan de kant van het woningcomplex. “Het buurtbos zal 1.800 m² groot zijn en er zullen 1.900 verschillende inheemse planten, struiken en bomen in groeien”, zegt schepen Wadera (sp.a).
 3. Leuven lanceert campagne tegen familiaal geweld na opvallende stijging tijdens lockdown: “Tot 60% meer oproepen tijdens lockdown”
  Leuven

  Leuven lanceert campagne tegen familiaal geweld na opvallende stijging tijdens lockdown: “Tot 60% meer oproepen tijdens lockdown”

  Het voorbije jaar kreeg 1712 opvallend meer oproepen binnen over familiaal geweld, grotendeels te wijten aan de coronacrisis en de lockdown. Met de campagne ‘Maak een vuist tegen familiaal geweld’ willen CAW Oost-Brabant en de stad Leuven het taboe doorbreken en de beweging tegen familiaal geweld inzetten. “Tot 60% meer oproepen in vergelijking met vorig jaar”, zegt Pamela De Dobbeleer.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren