Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Seymortier

Werken in Kaeystraat zorgen voor hinder op Leuvensebaan

HolsbeekVan woensdag tot vrijdag moet je op de Leuvensebaan rekening houden met wat verkeershinder ter hoogte van de Kaeystraat. Het doodlopende zijstraatje is een hele week lang niet toegankelijk voor het verkeer. De aannemer legt een nieuwe asfaltlaag in de volledige werkzone.

 1. De favoriete plekjes van ‘K2 zoekt K3'-finaliste Amy Courtens in Scherpenheuvel-Zichem: “Hier wandel ik het liefst met mijn katten aan de leiband”
  PREMIUM
  Scherpenheuvel-Zichem

  De favoriete plekjes van ‘K2 zoekt K3'-finaliste Amy Courtens in Scherpen­heu­vel-Zi­chem: “Hier wandel ik het liefst met mijn katten aan de leiband”

  2021 was voor Amy Courtens (25) een onvergetelijk jaar. Na haar deelname aan ‘K2 zoekt K3' op VTM werd ze razend populair in Vlaanderen en Nederland. Ze greep net naast de felbegeerde stek in de meidengroep, maar blijft dromen van een leven in de spotlights. Voor ons maakt Amy even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in haar thuisgemeente Scherpenheuvel-Zichem.
 1. Krijgt Sint-Joris-Winge nieuw elan ? Gemeente informeert bewoners via video en vraagt hun mening
  Sint-Joris-Winge

  Krijgt Sint-Joris-Win­ge nieuw elan ? Gemeente informeert bewoners via video en vraagt hun mening

  In het centrum van de deelgemeente Sint-Joris-Winge situeert zich het huidige Gemeenschapscentrum ‘De Maere’. Gelegen in de nabijheid van het ‘Gouden Kruispunt’ en in de schaduw van veel groen en bossen. Het gemeenschapscentrum is de belangrijkste en grootste plek in de gemeente waar mensen samenkomen voor allerlei vormen van vrijetijdsbesteding. Of dat zou het toch alvast moeten zijn..... De gemeente doet hiervoor nu een oproep aan de inwoners over hun mening en toekomstvisie.
 2. Gewoon hoogleraar Hans De Witte doorprikt de mythe van ‘Blue Monday’
  Leuven

  Gewoon hoogleraar Hans De Witte doorprikt de mythe van ‘Blue Monday’

  ‘I thought I was mistaken. And I thought I heard your words. Tell me, how do I feel? Tell me now, how do I feel?’ Slecht, zo blijkt. Vrolijke jongens waren het bij New Order nooit, maar wie kan het ze op deze derde maandag van januari, Blue Monday, kwalijk nemen? Blue Monday staat dan ook bekend als de dag waarop de mens het meest vatbaar is voor depressies, dipjes en donkere gedachten allerlei. “Volstrekte nonsens”, zegt gewoon hoogleraar arbeidspsychologie aan de KU Leuven Hans De Witte.