De beek naast de E314 is verstopt met hakselhout, waardoor de tuin van Gerry Vandenberghen al twee jaar onder water staat.
Volledig scherm
De beek naast de E314 is verstopt met hakselhout, waardoor de tuin van Gerry Vandenberghen al twee jaar onder water staat. © Vertommen

Vier tuinen langs E314 al weken blank door achtergelaten afval

Het Agentschap van Wegen en Verkeer zou al twee jaar weigeren om het gehakselde hout van bomen en struiken van de E314 op te ruimen, omdat er geen budget voor zou zijn. Het resultaat van deze situatie is een conflict met de buurtbewoners van de Pleinstraat in Holsbeek en vier ondergelopen tuinen die erbij liggen als een klein en zompig moeras met plassen die zelfs een diepte van dertig centimeter hebben. De redding is echter nabij, het AWV zou begin februari al in actie komen om de grachten te ruimen die aan de oorzaak van de overlast liggen.

0 reacties

 1. Financiële steun voor G-sportclubs: “Bij Junior Bears on Wheels hebben we geleerd om niet door een gehandicaptenbril te kijken”
  Leuven

  Financiële steun voor G-sportclubs: “Bij Junior Bears on Wheels hebben we geleerd om niet door een gehandicap­ten­bril te kijken”

  Leuven is een sportstad en dat blijkt eens te meer uit de toelage die het stadsbestuur goedkeurde voor de aankoop van G-sport materiaal. “We willen dat iedereen van sport kan genieten”, zegt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V). “Daarom voorzien we in eerste instantie 15.000 euro per jaar voor de aankoop van G-sport materiaal.” Bij Junior Bears on Wheels zijn ze alvast blij met de steun.
 2. Tournée Générale: Burgemeester Ridouani blikt vooruit op 8 mei: “Avondklok is weg, maar alcoholverbod na 22 uur op openbaar domein niet”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Tournée Générale: Burgemees­ter Ridouani blikt vooruit op 8 mei: “Avondklok is weg, maar alcoholver­bod na 22 uur op openbaar domein niet”

  8 mei is een datum om naar uit te kijken en dat doet ook de Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani. “Met veel verwachtingen en tegelijk met een klein hartje. Ik hoop dat de mensen genieten van dit stukje herwonnen vrijheid maar wel met gezond verstand. Wie van plan is om het beest uit te hangen, zal tot de orde worden geroepen, al wil dat niet zeggen dat we achter elke hoek een agent plaatsen”, klinkt het.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije