Het vaccinatiecentrum in Rotselaar.
Volledig scherm
Het vaccinatiecentrum in Rotselaar. © Vertommen

Vaccinatiecentrum draait op volle toeren: “We zetten tot 1.500 prikken per dag”

ROTSELAAR/HOLSBEEK/TREMELOVaccinatiecentrum De Toren in Rotselaar zet tijdens openingsdagen tot 1.500 prikken per dag. “Het vaccinatiecentrum werkt momenteel in een nieuwe pop-up opstelling, maar de capaciteit en werking blijft behouden”, zegt voorzitter Werner Van Nuffelen.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Gemeenteraadslid ijvert voor gratis test : “Zelftests is een recht voor iedereen”
  Aarschot

  Gemeente­raads­lid ijvert voor gratis test : “Zelftests is een recht voor iedereen”

  Zelftest zijn intussen niet meer weg te denken.Je gebruikt ze best vooraf om naar een familiefeest te gaan, met vrienden te kunnen afspreken of wanneer je je wat ziekjes voelde, … . Sinds de herstart van de scholen vraagt men om minimum 1 x per week je kind op corona te testen. “Nochtans is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om deze corona- zelftesten te bekostigen” reageert Dries Vandenbroeck, die via het OCMW gratis zelftests wil aanbieden.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Nieuwe muurschildering in Tessenstraat... Maar haast u, want binnen een maand is ze alweer verdwenen
  Leuven
  1

  Nieuwe muurschil­de­ring in Tessen­straat... Maar haast u, want binnen een maand is ze alweer verdwenen

  Gisteren werd de laatste hand gelegd aan ‘Carpe Diem’, Leuvens jongste muurschildering. Het huizengrote werk boven ‘Foodbar’ in de Tessenstraat beeldt een vrolijke jongedame af, wiens glimlach aanstekelijk werkt. Was gesigneerd: Koen Eres Deweerdt (39) en Suarez Murals. Dat deden de heren in opdracht van Mediafield, dat muurschilderingen voor commerciële doeleinden maakt. De jongedame in kwestie zal binnen een maand dus alweer plaats moeten maken. “Dat hoort erbij bij die muur.”