Jackfruit lijkt nog het meest op een soort groot uitgevallen peer.
Volledig scherm
Jackfruit lijkt nog het meest op een soort groot uitgevallen peer. © Vertommen

Stukje jackfruit? Deze gezonde hap weegt een slordige 13 kilogram en kost u... 199 euro

HolsbeekVoor een lang en gezond leven: tien porties fruit per dag. Maar wie deze joekel in zijn geheel naar binnen wil spelen, is een hele tijd zoet. Maak kennis met jackfruit, een grote stekelvormige vrucht uit de moerbeifamilie die tot wel 55 kilogram kan wegen. Kostprijs voor dit kleinood? 199 euro, bij uw lokale Delhaize in Holsbeek.

6 reacties

 • nicole desseyn

  4 maanden geleden
  Ik hou niet zo van exotisch fruit maar ik zou het toch graag eens proeven ik heb het al zien staan in blik bij AH
 • Michael Badeggio

  4 maanden geleden
  Jammer dat het zoveel kost maar ik begrijp wel waarom. Het fruit is zeer lekker volgens sommigen maar eens je deze opesnijd stinkt die geweldig. Good luck !
 • Henk Hugaerts

  4 maanden geleden
  Als jackfruit begint te rijpen is de geur niet te harden.
 • Ronald De Smet

  4 maanden geleden
  Liefst eten met handschoen, plakt geweldig, maar zeer lekker.
 • raf janssens

  4 maanden geleden
  Afzetters. Dat kost in Azië een paar euro
 1. Afscheidsfestival in het stadspark voor Sancta Mariadirecteur Willy Lemmens (65): “Van alle middelbare scholen - en ik heb er op verschillende gezeten - heeft er geen één zo’n directeur als Willy”
  Leuven

  Afscheids­fes­ti­val in het stadspark voor Sancta Mariadirec­teur Willy Lemmens (65): “Van alle middelbare scholen - en ik heb er op verschil­len­de gezeten - heeft er geen één zo’n directeur als Willy”

  Met 33 jaar op de teller is het pensioen voor Sancta Mariadirecteur Willy Lemmens (65) nakende. Hem werd gevraagd zijn agenda vandaag tussen 10 en 12 vrij te houden voor een ingetogen afscheidsfeestje. Het werd een heus festival, in lijn met de knaldrang waar de bijna oud-directeur zo gekend en geliefd voor is. “Willy de bouwer, Willy de muzikant, Willy de danser.”