Volledig scherm
© Foto Vertommen

Schepen brouwt biertje voor feestmaand

HOLSBEEKDe Holsbeekse schepen Rudy Janssens (49) brouwt momenteel een eigen biertje, waarmee hij in juni zowel zijn 50ste verjaardag als zijn 25ste huwelijksverjaardag wil vieren. "Ik kan me als fervent bierliefhebber geen beter geschenk wensen", lacht hij. "Ik geef het blonde biertje ook een naam: Tripel S. Dat is een knipoog naar de mensen die me altijd vragen met hoeveel 's'-en Janssens geschreven wordt."

 1. Armoede in tijden van corona, de naakte cijfers voor de epidemie: “Leuven is de rotste stad om dakloos te zijn”
  PREMIUM
  Leuven

  Armoede in tijden van corona, de naakte cijfers voor de epidemie: “Leuven is de rotste stad om dakloos te zijn”

  Toen UCLL- en KU Leuven-alumnus Anna Raymaekers in het voorjaar van 2018 met haar thesis over dakloosheid in Leuven de Piet Cleemputprijs won, had men in de rijke studentenstad geen idee over het aantal daklozen. Ondertussen zijn er wel cijfers en die zijn niet om vrolijk van te worden, zeker niet in onzekere coronatijden die nog meer mensen in armoede dreigen te storten. In onze reeks ‘Armoede in tijden van corona’ duikt HLN Leuven deze week met harde cijfers en getuigenissen in een weinig zichtbaar deel van onze maatschappij.
 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok

 2. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid