De politie is op zoek naar een paraglider die woensdagmiddag neerstortte.
Volledig scherm
De politie is op zoek naar een paraglider die woensdagmiddag neerstortte. © Photo News

Politie staakt zoektocht naar vermiste paraglider

De politie is vandaag met man en macht op zoek gegaan naar een vermiste paraglider boven de bossen van het Vlaams-Brabantse Holsbeek en Nieuwrode. Getuigen zouden omstreeks 14 uur gezien hebben hoe de parapente van de paraglider dichtklapte. Het is nog niet zeker of de man effectief is neergestort of dat het bijvoorbeeld gaat om een vliegoefening. De zoektocht werd na zonsondergang gestaakt. 

19 reacties

 • D. Vandegoede

  2 jaar geleden
  Gebied ligt op aanvliegroute voor Zaventem, daar ga je niet zomaar rondvliegen met drones of helicopters.
 • Pieter Baele

  2 jaar geleden
  Inklappers zijn niet meteen abnormaal bij paramotor of parapente. Niet ogenblikkelijk iets om zomaar zorgenover te maken tenzij het heel laag bij de grond gebeurd....
 • Peter Nols

  2 jaar geleden
  Als er getuigen waren kan men er toch geen 500 meter naast zitten. Waarschijnlijk heeft die een scherpe bocht gemaakt net boven zo'n Hagelandse heuvelrug en is terug naar zijn startplaats gevlogen. Rara wie was het?
 • Vickytje Cox

  2 jaar geleden
  Vind erg dat ze de zoektocht stop gezet hebben...omdat donker is zijn ze gestopt kom he die zijn familie of gezin moet maat met schrik achter blijven!!
 • Loesje Vranken

  2 jaar geleden
  Waar zit de helikopter met warmte camera waar ze verscholen lichamen mee opsporen. Die mijnheer is wel veeel belangrijker dan een dief!! Dieven sporen ze hiermee op in de bosjes.Misschien is hij zwaar gewond en dringend hulp nodig!! Opschieten en vlug !!!!