De politie is op zoek naar een paraglider die woensdagmiddag neerstortte.
Volledig scherm
De politie is op zoek naar een paraglider die woensdagmiddag neerstortte. © Photo News

Politie staakt zoektocht naar vermiste paraglider

De politie is vandaag met man en macht op zoek gegaan naar een vermiste paraglider boven de bossen van het Vlaams-Brabantse Holsbeek en Nieuwrode. Getuigen zouden omstreeks 14 uur gezien hebben hoe de parapente van de paraglider dichtklapte. Het is nog niet zeker of de man effectief is neergestort of dat het bijvoorbeeld gaat om een vliegoefening. De zoektocht werd na zonsondergang gestaakt. 

19 reacties

 • D. Vandegoede

  2 jaar geleden
  Gebied ligt op aanvliegroute voor Zaventem, daar ga je niet zomaar rondvliegen met drones of helicopters.
 • Pieter Baele

  2 jaar geleden
  Inklappers zijn niet meteen abnormaal bij paramotor of parapente. Niet ogenblikkelijk iets om zomaar zorgenover te maken tenzij het heel laag bij de grond gebeurd....
 • Peter Nols

  2 jaar geleden
  Als er getuigen waren kan men er toch geen 500 meter naast zitten. Waarschijnlijk heeft die een scherpe bocht gemaakt net boven zo'n Hagelandse heuvelrug en is terug naar zijn startplaats gevlogen. Rara wie was het?
 • Vickytje Cox

  2 jaar geleden
  Vind erg dat ze de zoektocht stop gezet hebben...omdat donker is zijn ze gestopt kom he die zijn familie of gezin moet maat met schrik achter blijven!!
 • Loesje Vranken

  2 jaar geleden
  Waar zit de helikopter met warmte camera waar ze verscholen lichamen mee opsporen. Die mijnheer is wel veeel belangrijker dan een dief!! Dieven sporen ze hiermee op in de bosjes.Misschien is hij zwaar gewond en dringend hulp nodig!! Opschieten en vlug !!!!
 1. Animaux by Night: offensief tegen de coronasleur
  Leuven

  Animaux by Night: offensief tegen de corona­sleur

  Black Friday, de jaarlijkse hoogmis van de commerce, zal in Leuven tot laat op de avond blijven voortduren. Tijdens de shoppingnocturne zullen de meeste winkels tot 22u openblijven, en zullen de winkelstraten feeëriek verlicht worden. Dat Black Friday niet alleen gereserveerd is voor de grote elektroketens bewijst Jeroen Lemaitre: taxidermist en eigenaar van de opgezette dierenspeciaalzaak Animaux Spéciaux. Hij organiseert vanavond het kleinschalige evenement Animaux by Night, om de coronasleur voor eventjes te kunnen vergeten.
 2. De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”
  PREMIUM
  Leuven

  De favoriete plekjes van VTM-nieuwsan­ker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

  Voorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.
 1. Fotospecial: Een sprankel kerstmagie in danscafé ‘t Archief
  PREMIUM

  Fotospeci­al: Een sprankel kerstmagie in danscafé ‘t Archief

  Toen Igor Van Driessche (42) onlangs de 1-2-combinatie van de de afschaffing van de kerstmarkt en de verplichte sluiting van het nachtleven te verwerken kreeg, bleven hij en zijn team van danscafé ‘t Archief niet lang bij de pakken zitten. In een mum van tijd werd de zaal omgetoverd tot een winterwonderland waar de “jingle bells” galmen, en de glühwein steeds warm is. “We vonden dat mensen wel wat lichtjes konden gebruiken in deze donkere tijden.”
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 3. Week van de Friet: de acht charmantste frietbarakjes in Leuven en het Hageland: “Je hebt mensen zien opgroeien, dat is mooi om te zien”
  PREMIUM
  Regio

  Week van de Friet: de acht charmant­ste frietbarak­jes in Leuven en het Hageland: “Je hebt mensen zien opgroeien, dat is mooi om te zien”

  Zin in een frikandel, Bicky Burger of een lekkere bak friet? Van 29 november tot 5 december heb je een extra excuus om een frituur op te zoeken, want dan is het namelijk Week van de Friet. En waarom niet eens bij een authentieke frietbarak? Vroeger was de tel niet bij te houden, maar in de loop van de jaren zijn ze bijna allemaal uit het straatbeeld verdwenen. Wij gingen op pad en vonden nog enkele charmantje frietbarakjes in Leuven en het Hageland.