Kindercoach Charlotte (27) helpt kinderen tot rust komen met ‘De Snoezelbox’
Volledig scherm
PREMIUM
Kindercoach Charlotte (27) helpt kinderen tot rust komen met ‘De Snoezelbox’ © RV

Kindercoach Charlotte (27) helpt kinderen tot rust komen met ‘De Snoezelbox’: “In tijden van corona nog belangrijker”

HolsbeekKindercoach Charlotte Feyaerts (27) trekt met haar Snoezelboxen doorheen het Vlaamse landschap en brengt er angstige of overprikkelde kinderen, op vraag van ouders en kleuterscholen, opnieuw tot rust. En dat is in tijden van corona nog belangrijker dan voorheen. “Kinderen hebben ook angst van het virus en vaak ligt heel hun structuur overhoop”, zegt Charlotte Feyaerts. “Een oplossing daarvoor is snoezelen.” Maar wat is zo’n Snoezelbox precies, en hoe werkt het?

 1. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Leuven (al) wakker van de Rode Duivels? Voorlopig slechts op één locatie een groot scherm...
  PREMIUM
  Leuven

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Leuven (al) wakker van de Rode Duivels? Voorlopig slechts op één locatie een groot scherm...

  De energiecrisis zal ongetwijfeld een invloed hebben op de beleving van het WK Voetbal in Leuven. Dat blijkt uit onze rondvraag in de universiteitsstad. “Het loopt geen storm met de aanvragen voor eventuele events rond het WK”, zegt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V). “Momenteel hebben wij nog niets specifiek gepland”, voegt Rode Duivels Fanclub Leuven er nog aan toe. Wordt het dan een winters voetbalfeest in mineur? Of komt de horeca met een oplossing? In muziekcentrum Het Depot is alvast wel een voetbalfeest — inclusief groot scherm — gepland.
 1. Vlaams minister van welzijn opent vitrinetentoonstelling op Wereld Alzheimer Dag: “Vergeet de ziekte, kijk naar de persoon.”
  Leuven

  Vlaams minister van welzijn opent vitrineten­toon­stel­ling op Wereld Alzheimer Dag: “Vergeet de ziekte, kijk naar de persoon.”

  Met een nieuwe diagnose wereldwijd iedere vier seconden, 140.000 patiënten in Vlaanderen en Brussel, en een geschatte verdubbeling van dat aantal in 2070 is dementie een huizengroot probleem. Vandaag, op Wereld Alzheimer Dag, opende Vlaams minister van welzijn Hilde Crevits (CD&V) de vitrinetentoonstelling ‘Sprekende Beelden’. 75 verbeelde verhalen over dementie in 16 vitrines houden de dialoog met de omstaander springlevend.