Het zwaargewonde katje Fox gaat dit weekend naar een opvanggezin om te herstellen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zwaargewonde katje Fox gaat dit weekend naar een opvanggezin om te herstellen. © RV

Katje Fox werd beschoten en voor dood achtergelaten: “17 hagelbolletjes, haar hele lijfje was doorzeefd”

HolsbeekHet katje van 15 jaar oud werd vorige week door enkele toevallige voorbijgangers zwaargewond gevonden in Holsbeek. Na controle bij de dierenarts bleek dat Fox beschoten was en er maar liefst nog 17 (!) hagelbolletjes in haar lichaam zaten. “Dit is het zevende beschoten katje op evenveel maanden tijd”, zucht Shanna Peeters (31).

 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. De Lijn houdt dinsdag minuut stilte voor slachtoffers overstromingen
  LEUVEN

  De Lijn houdt dinsdag minuut stilte voor slachtof­fers overstro­min­gen

  De medewerkers van De Lijn houden dinsdag om 12.01 uur een minuut stilte voor de slachtoffers van de overstromingen die België hebben getroffen. Als blijk van medeleven aan de slachtoffers, leggen de medewerkers van de vervoersmaatschappij dinsdagmiddag om 12.01 uur een minuut het werk stil. Om de veiligheid van de reizigers en andere weggebruikers niet in het gedrang te brengen, stoppen de chauffeurs dan aan hun eerstvolgende halte. Daar leggen ze de motor gedurende een minuut stil. Ook de overige medewerkers zullen dinsdagmiddag een minuut stilte houden.