Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Shutterstock

Infoavond rond zonnepanelen en thuisbatterijen op 18 mei

HolsbeekInwoners van Holsbeek die overwegen om zonnepanelen te plaatsen of een thuisbatterij te laten installeren, kunnen op 18 mei naar de infosessie Zonnebouwers. ECoOB, Klimkracht vzw en het Energieloket van de gemeente geven een antwoord op al je vragen. Dat doen ze in de bibliotheek.

 1. Van je favoriete Ketnethelden tot paintballen met vrienden: 7 fijne activiteiten voor een zalige zomervakantie in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van je favoriete Ketnethel­den tot paintbal­len met vrienden: 7 fijne activitei­ten voor een zalige zomervakan­tie in Leuven en het Hageland

  De zomervakantie is aangebroken. Twee maanden lang mag de boekentas in de kast en ligt er geen huiswerk te wachten. Maar wat moet je dan doen met al die vrije tijd? Onze redactie helpt je verder met zeven leuke activiteiten voor kinderen die deze zomer op de planning staan in Leuven en het Hageland. Van bootje varen in de Dijle tot lekker relaxen in Diest, laat je inspireren door onze tips.
 2. Dagbladhandel Den Demer baat voor het eerst wijnbar uit rond het festivalterrein: “We willen er een traditie van maken”
  PREMIUM
  WERCHTER

  Dagbladhan­del Den Demer baat voor het eerst wijnbar uit rond het festival­ter­rein: “We willen er een traditie van maken”

  Rock Werchter lokt muziekfans aller lande naar goede gewoonte weer naar de Brabantse gemeente, en daar pikt ook de plaatselijke middenstand graag een graantje van mee. In hun dagbladhandel Den Demer onder de kerk verkopen Johan en Petra al langer wijntjes, maar tijdens het festival zorgt het koppel nu ook voor een vleugje Zuid-Afrika in de voortuin van hun pas gekochte woning. “Een wijnbar in Werchter is een unicum.”
 1. De Lijn zet tot honderd chauffeurs per dag in tijdens Rock Werchter: welke bus neem je best?
  PREMIUM
  WERCHTER/LEUVEN/AARSCHOT

  De Lijn zet tot honderd chauffeurs per dag in tijdens Rock Werchter: welke bus neem je best?

  Vanaf woensdag 13 uur tot en maandag 4 juli 14 uur zijn er pendelbussen van De Lijn om de festivalgangers van en naar de wei te brengen. De Lijn zet hiervoor dagelijks zestig chauffeurs in. Op donderdag - traditioneel de drukste dag - zijn dat zelfs honderd chauffeurs. Het vervoer is inbegrepen in het festivalticket. Hieronder lees je welke bus je het best neemt.