Pascale Alaerts (Open VLD Lubbeek), Annelore Wuyts, Gerry Caluwaerts (Open VLD Tielt-Winge) en Kim Theys (Holsbeek Beweegt)
Volledig scherm
Pascale Alaerts (Open VLD Lubbeek), Annelore Wuyts, Gerry Caluwaerts (Open VLD Tielt-Winge) en Kim Theys (Holsbeek Beweegt) © RV

Holsbeek, Lubbeek en Tielt-Winge slaan de handen in elkaar voor Kerstactie: “Shoppen bij lokale handelaars kan heel mooie prijzen opleveren”

Holsbeek/Lubbeek/Tielt-WingeVier lokale politici uit buurgemeenten Holsbeek, Lubbeek en Tielt-Winge slaan de handen in elkaar om lokale handelaars een boost geven tijdens de eindejaarsperiode. Shoppen in deze gemeenten tijdens het weekend van 10 tot 12 december kan tal van leuke prijzen opleveren. “Lokale handelaars zijn een onmisbare schakel, maar ze hebben het nog altijd heel moeilijk door corona”, vertelt Kim Theys (Holsbeek Beweegt).

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. 500 jaar ‘Leuvense paus’: “Als die concubine in haar opzet was geslaagd spraken we vandaag niet over Adrianus, en had u geen artikel.”
  Leuven

  500 jaar ‘Leuvense paus’: “Als die concubine in haar opzet was geslaagd spraken we vandaag niet over Adrianus, en had u geen artikel.”

  Exact één dag en vijfhonderd jaar geleden koos een conclaaf van kardinalen Adrianus VI tot kersverse paus. Adriaan Florenszoon Boeyens werd dan wel geboren in het Nederlandse Utrecht, het gros van zijn tijd op aarde bracht de enige paus uit de Lage Landen door in Leuven. En dus mogen we met zijn allen best wel fier zijn op onze ‘Leuvense’ paus. Dat zegt Mathijs Lamberigts (67), gewoon hoogleraar geschiedenis van Kerk en Theologie. “Men vergeet dat er in die tijd nog geen sprake was van Nederland of België. Maar ik overdrijf niet als ik zeg dat Adrianus sinds zijn zeventien jaar meer tijd in Leuven doorbracht dan waar dan ook.”
 3. Eerste studentengolf in Brabanthal: “Toch al een stressfactor minder. Ik heb stress genoeg.”
  Leuven

  Eerste studenten­golf in Brabanthal: “Toch al een stressfac­tor minder. Ik heb stress genoeg.”

  De KU Leuven nodigt haar studenten uit zich te laten vaccineren in de Brabanthal, of ze nu gedomicilieerd zijn in Leuven of niet. Zo klonk de uitnodiging van rector Luc Sels vorige week. Een preventieve maatregel om een vlot examenverloop te verzekeren die tot nu toe 2329 studenten kon overtuigen. “Zij mogen één dezer dagen hun boosterprik komen halen in de Brabanthal,” aldus Sels. Sowieso is de organisatie van een examenperiode te midden een pandemie geen sinecure. “De KU Leuven heeft verschillende scenario’s uitgestippeld. Als omikron een tsunami wordt hopen we die golf op te vangen door examens te spreiden of deels online te organiseren, maar we gaan ervan uit dat het zover niet hoeft te komen, mede dankzij deze boostercampagne. En dus is onze boodschap: wees welkom wanneer het past, liefst tussen twee examens in.” We spraken enkele studenten.
 4. Nieuwe muurschildering in Tessenstraat... Maar haast u, want binnen een maand is ze alweer verdwenen
  Leuven
  1

  Nieuwe muurschil­de­ring in Tessen­straat... Maar haast u, want binnen een maand is ze alweer verdwenen

  Gisteren werd de laatste hand gelegd aan ‘Carpe Diem’, Leuvens jongste muurschildering. Het huizengrote werk boven ‘Foodbar’ in de Tessenstraat beeldt een vrolijke jongedame af, wiens glimlach aanstekelijk werkt. Was gesigneerd: Koen Eres Deweerdt (39) en Suarez Murals. Dat deden de heren in opdracht van Mediafield, dat muurschilderingen voor commerciële doeleinden maakt. De jongedame in kwestie zal binnen een maand dus alweer plaats moeten maken. “Dat hoort erbij bij die muur.”