De spitsstrook tussen Wilsele en Aarschot op E314 werd op 25 februari geopend.
Volledig scherm
De spitsstrook tussen Wilsele en Aarschot op E314 werd op 25 februari geopend. © Vertommen

Holsbeek en Rotselaar willen spitsstrook op E314 richting Brussel zo snel mogelijk openen: “Verbetering van doorstroming en verkeersveiligheid”

HolsbeekEind februari opende de nieuwe spitsstrook tussen Wilsele en Aarschot op de E314 waardoor het verkeer vlotter verloopt richting Limburg. Holsbeek en Rotselaar willen nu ook een snelle ingebruikname van de spitsstrook op de E314 in de richting van Aarschot naar Kessel-Lo. “Hoe minder files op de E314, hoe minder auto’s voor de schoolpoorten in Holsbeek en Rotselaar”, zegt burgemeester Hans Eyssen. De infrastructuurwerken werden in beide richtingen identiek uitgevoerd, maar waarom wordt de spitsstrook richting Brussel nog niet in gebruik genomen?

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.