Holsbeek.
Volledig scherm
Holsbeek. © vertommen

Gemeente vraagt inwoners mee na te denken over dorpskernen via ‘Holsbeek denkt mee’

HolsbeekDe inwoners van Holsbeek kunnen meedenken over hoe hun dorpskernen er gaan uitzien binnen 20 of 40 jaar. Het gemeentebestuur gaat ruimtelijke uitvoeringsplannen opmaken voor de vijf woonkernen van de gemeente en lanceert daarvoor het participatieplatform ‘Holsbeek denkt mee’.

 1. Voedervrijwilliger Lucienne krijgt als eerste voederpas voor zwerfkatten, en die krijg je niet zomaar: “Zij zijn de enigen die de beestjes mogen voederen, anderen riskeren een GAS-boete”
  Leuven

  Voedervrij­wil­li­ger Lucienne krijgt als eerste voederpas voor zwerfkat­ten, en die krijg je niet zomaar: “Zij zijn de enigen die de beestjes mogen voederen, anderen riskeren een GAS-boe­te”

  Zij was de eerste in Leuven, maar ondertussen heeft Lucienne Robert al 43 collega’s. We hebben het over voedervrijwilligers. Die geven zwerfkatten dag na dag eten op vaste locaties en helpen zo om de overlast tot een minimum te beperken. Maar zo’n voederpas, die krijg je niet zomaar.
 2. Nieuwe gsm-masten in Tielt-Winge blijven de gemoederen beroeren: “Denken ze nu echt dat wij dommeriken zijn?”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Nieuwe gsm-mas­ten in Tielt-Win­ge blijven de gemoederen beroeren: “Denken ze nu echt dat wij dommeriken zijn?”

  De bewoners die langs de Diestsesteenweg in Tielt-Winge wonen zijn boos op burgemeester Rudi Beeken (Open Vld). Recent werd er begonnen met het plaatsen van twee gsm-masten langs de steenweg, maar zowat iedereen in de buurt was volgens hen niet op de hoogte. De burgemeester reageerde eerder door te zeggen dat ze het informatiebord hadden moeten lezen dat er geplaatst werd voor het openbaar onderzoek, maar dat vinden ze te kort door de bocht. “Het lijkt alsof wij dom zijn en intussen zijn wij de klos. In dit dossier is er best wel meer stof tot nadenken.”
 1. ‘You’re not alone’ loopt op z’n einde: een terugblik op vijf warme weken met Selah Sue, Milow en Paul Michiels
  Leuven

  ‘You’re not alone’ loopt op z’n einde: een terugblik op vijf warme weken met Selah Sue, Milow en Paul Michiels

  Om Leuvenaars die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken, organiseerde de stad Leuven in samenwerking met Het Depot het initiatief ‘You’re not alone’. Van begin december tot en met 15 januari bracht dit initiatief bekende Leuvense artiesten één-op-één in contact met inwoners voor een babbeltje en een optreden. “Veel traantjes, maar vooral een warm gevoel”, reageert Mike Naert van Het Depot.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt