Illustratiebeeld spoorwegovergang in Holsbeek-Plein
Volledig scherm
Illustratiebeeld spoorwegovergang in Holsbeek-Plein © Vertommen

Geblokkeerde goederentrein veroorzaakt hinder tussen Leuven en Aarschot

Een goederentrein is zondagavond rond 18.30 uur op de spoorlijn tussen Aarschot en Leuven ter hoogte van Holsbeek stilgevallen met een defecte rem. Als gevolg daarvan was er tussen Leuven en Aarschot maar één spoor beschikbaar voor het treinverkeer, dat bracht ook drie defecte overwegen en vertragingen met zich mee.

1 reactie

 • Jose JANSSENS

  3 jaar geleden
  Treinen afgeschaft, en geen extra bussen ingelegd, proficiat we hebben het ervaren. De studenten bedanken jullie.
 1. B&B’s kunnen aanvragen niet bijhouden voor Rock Werchter: “Zelfs voor volgend jaar al helemaal volgeboekt”
  PREMIUM
  WERCHTER

  B&B’s kunnen aanvragen niet bijhouden voor Rock Werchter: “Zelfs voor volgend jaar al helemaal volgeboekt”

  De bed & breakfasts in de ruime regio zijn tijdens Rock Werchter overbevraagd. Allemaal moeten ze constateren dat ze zelfs al volgend jaar tijdens de festivaldagen volgeboekt zijn. Bij B&B Hanewijkhoeve - de dichtste tegen het festivalterrein - ontvangen ze ieder jaar dezelfde koppels. “We moeten héél veel mensen teleurstellen”, bevestigt Ann Van Loo (49).
 2. Oppositiepartij Vooruit kritisch voor Ruimtelijk Ordeningsplan Veltem: “Nood aan betaalbare woningen en een visie op mobiliteit.”
  Herent

  Oppositie­par­tij Vooruit kritisch voor Ruimtelijk Ordenings­plan Veltem: “Nood aan betaalbare woningen en een visie op mobiliteit.”

  Op de gemeenteraad van 5 juli staat het Ruimtelijk Ordeningsplan voor Veltem hoog op de agenda. Dat plan bepaalt immers het toekomstbeeld van de landelijke deelgemeente. Oppositiepartij Vooruit Herent is alvast gezond kritisch. “We zijn positief over het behoud van het landelijk karakter van Veltem, maar toch zeer kritisch op vlak van mobiliteitsvisie, behoud van betaalbare woningen en de nood aan groene en publieke ruimte.”