Christophe (26) en zijn zoontje Lyam (2) / Vrienden leggen bloemen neer op de Rijksweg in Nieuwrode, waar Christophe verongelukt is.
Volledig scherm
PREMIUM
Christophe (26) en zijn zoontje Lyam (2) / Vrienden leggen bloemen neer op de Rijksweg in Nieuwrode, waar Christophe verongelukt is. © RV/Vertommen

Christophe (26) laat het leven bij zwaar verkeersongeval in Holsbeek: “Zijn zoontje van twee jaar was zijn wereld”

In de nacht van zondag op maandag heeft Christophe (26) het leven gelaten bij een ongeval in Holsbeek. Zijn partner, de 31-jarige Bente, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Christophe was trotse papa van Lyam (2) en pluspapa van het 7-jarige dochtertje van Bente. “Hij heeft het heel moeilijk gehad met de dood van zijn broer”, zegt Geoffrey (25), goede vriend van Christophe. “Maar sinds kort sprak hij veel over de toekomst met zijn zoontje en plusdochter. Ze gingen samen een leven uitbouwen.”

 1. Uitbaters paardenpension veroordeeld voor oplichting en dierenverwaarlozing: “Paarden kregen niet het krachtvoer dat beloofd werd”
  PREMIUM
  LUBBEEK

  Uitbaters paardenpen­si­on veroor­deeld voor oplichting en dierenver­waar­lo­zing: “Paarden kregen niet het krachtvoer dat beloofd werd”

  De twee uitbaters van paardenpension Herendaelhof in Lubbeek zijn schuldig bevonden aan dierenverwaarlozing en oplichting van enkele ruiters die hun paarden er gestald hadden. Van de belofte om de dieren te laten aansterken met speciaal krachtvoer kwam niets in huis. De beesten kregen een minderwaardige mengeling in de plek, waardoor de prestaties achterwege bleven.
 2. “Ze zijn hier al met twee”: op zoek naar de bever in hartje Leuven
  Leuven

  “Ze zijn hier al met twee”: op zoek naar de bever in hartje Leuven

  Ophef, roering en consternatie vorige week, toen een bever zich tegoed deed aan een boompje in het Sluispark, binnen de Leuvense ring. De kans dat die bever er permanent zou verblijven, werd laag ingeschat. Maar kijk, we zijn een week later, en de bever geeft niet de indruk te willen verhuizen. Eddy Sente (60) bomencoördinator van de stad kijkt er niet van op. “Ik heb persoonlijk vijftien plaatsen in Groot-Leuven geteld waar er bevers zitten. Twintig jaar geleden zat er niks.” Reden tot ongerustheid voor de buurtbewoners?
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.