Thierry Dewilde (50) en zijn zoon Kylian (20) openen samen Café Den Arend in Holsbeek.
Volledig scherm
Thierry Dewilde (50) en zijn zoon Kylian (20) openen samen Café Den Arend in Holsbeek. © Vertommen

Café Den Arend opent binnenkort de deuren in Holsbeek: “Een echt dorpscafé voor jong en oud”

HolsbeekHolsbeek krijgt er binnenkort een nieuwe horecazaak bij met café Den Arend. Eigenaars Thierry Dewilde (50) en zoon Kylian (20) kregen op 1 mei de sleutel van het voormalige café Den Uitweg in handen en zijn sindsdien hard aan het werk voor het openingsweekend op 25 mei. “Het wordt opnieuw een echt dorpscafé, inclusief darts en biljart”, vertelt Thierry.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Vissen in de Demer genieten van nieuwe vistrap,
peddelsporters van een nieuwe sportieve uitdaging
  Aarschot

  Vissen in de Demer genieten van nieuwe vistrap, peddelsporters van een nieuwe sportieve uitdaging

  Op de Demer, nabij ’s Hertogenmolens in Aarschot, werd vandaag een gloednieuwe vistrap geopend door Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, en Gwendolyn Rutten, burgemeester van stad Aarschot. Deze vistrap geeft vissen en andere waterdieren een stevige duw in de rug om opnieuw stroomopwaarts te zwemmen. Dat is heel belangrijk voor de verspreiding van verschillende vissoorten in de regio. De vistrap biedt ook oefenkansen aan peddelsporters die graag tegen de stroming in varen. Slalomkajak is namelijk een olympische sporttak die nu vaak maar moeilijk beoefend kan worden op onze waterwegen.
 1. Parijsstraat verliest twee iconen: pensioen lonkt voor lingeriezaak Anna Corneel en beroepskledij Jochmans. “Wij zijn de oude zakken van de Parijsstraat.”
  PREMIUM
  Leuven

  Parijs­straat verliest twee iconen: pensioen lonkt voor lingerie­zaak Anna Corneel en beroepskle­dij Jochmans. “Wij zijn de oude zakken van de Parijs­straat.”

  De Parijsstraat, dat is die eigenzinnige winkelwandelstraat met eigen smoelwerk op een boogscheut van de Grote Markt. Sinds mensenheugenis huist de straat boetiekjes en nichezaakjes die nergens anders te vinden zijn, zoals lingerie Anna Corneel of Beroepskledijkledij Jochmans. Met de gelijktijdige pensionering van beide uitbaters vertoont dat typische smoelwerk barsten. “’Juffrouw, ga uw moeder eens halen,’ zei een vertegenwoordiger op mijn eerste dag.”