Op de Bruul in Holsbeek, waar de gemeente de aanleg van sportterreinen plant, zijn resten van menselijke bewoning gevonden die volgens eerste vermoedens al van voor de Romeinse periode stammen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Bruul in Holsbeek, waar de gemeente de aanleg van sportterreinen plant, zijn resten van menselijke bewoning gevonden die volgens eerste vermoedens al van voor de Romeinse periode stammen. © Vertommen

Archeologische vondsten gedaan op de Bruul, waar gemeente sportterreinen wil aanleggen: “De resten dateren mogelijk al uit de Romeinse periode”

HolsbeekOp de Bruul in Holsbeek, waar de gemeente de aanleg van sportterreinen plant, zijn resten van menselijke bewoning gevonden. Volgens de eerste vermoedens stammen die al van voor de Romeinse periode. Dankzij de beslissing van de gemeente om het archeologisch onderzoek uit te voeren onmiddellijk na de aankoop van de terreinen, is er geen vertraging voor de aanleg.

 1. Nog tien dagen om vergunning buitenstand jaarmarkt aan te vragen
  LEUVEN

  Nog tien dagen om vergunning buiten­stand jaarmarkt aan te vragen

  De jaarmarkt in Leuven vindt traditiegetrouw de eerste maandag van september plaats. Wie een winkel heeft en op 6 september een buitenstand wil plaatsen, kan nog tot 30 juli een vergunning aanvragen. Voorwaarde is dat de stand of het terras niet breder is dan de gevel van de zaak. Men mag ook niets anders verkopen dan wat men binnen verkoopt, anders is een leurkaart nodig. De vergunning is gratis, maar je hebt wel een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid nodig en een verzekering voor de toestellen en producten die die dag gebruikt of verkocht worden. Tijdens de braderie zullen controles uitgevoerd worden door de politie en Stad Leuven. Wie niet in orde is met zijn vergunning of koopwaar riskeert een proces-verbaal of GAS-boete. De braderie vindt plaats van 9 tot 18 uur. Het is nog onduidelijk of er ook optredens mogen plaatsvinden.
 1. Wateroverlast in wijk Kwade Hoek onder controle maar Dijle in centrum staat nog steeds hoog: “Speciale pompwagen van de Civiele Bescherming laten aanrukken”
  PREMIUM
  Leuven/Wilsele

  Waterover­last in wijk Kwade Hoek onder controle maar Dijle in centrum staat nog steeds hoog: “Speciale pompwagen van de Civiele Bescher­ming laten aanrukken”

  In de Leuvense wijk Kwade Hoek en in de omgeving van de Aarschotsesteenweg in deelgemeente Wilsele kwamen enkele straten blank te staan. Het water bleef stijgen en stroomde ook binnen in enkele woningen. De situatie is ondertussen onder controle. “Na een nacht pompen met een speciale vrachtwagen die we lieten aanrukken via de Civiele Bescherming trekt het water nu weg”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). Het water in de Dijle blijft ondertussen wel erg hoog.
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.