Illustratie: de E314 in Holsbeek
Volledig scherm
Illustratie: de E314 in Holsbeek © Vertommen

Afrit E314 Holsbeek voor een nacht afgesloten

 1. Ex-lijfwacht van koning verschijnt als verdachte op reconstructie van moord op Eric Van Puymbroeck: “Hij had nooit de intentie om te doden”
  PREMIUM

  Ex-lijf­wacht van koning verschijnt als verdachte op reconstruc­tie van moord op Eric Van Puymbroeck: “Hij had nooit de intentie om te doden”

  Het gerecht heeft vandaag een reconstructie gehouden van de moord op Eric Van Puymbrouck. De man werd op 13 mei dit jaar levenloos aangetroffen in de Bensbergstraat in Tielt-Winge, op de oprit van zijn woning. Op het eerste gezicht een natuurlijk overlijden, tot de autopsie geweldpleging aan de hals aan het licht brengt. “We betwisten formeel dat er een intentie tot doden was”, reageert de advocaat van verdachte Peter W. (46). Het was pas na drie maand speurwerk dat W. - voormalig lijfwacht van de koning - in beeld kwam van de speurders. Naar zijn motief blijft het voorlopig gissen.
 2. Buddyproject uit Leuven inspireert minister Ben Weyts (N-VA): “Trots dat ons voorbeeld wordt overgenomen om leerachterstand weg te werken”

  Buddypro­ject uit Leuven inspireert minister Ben Weyts (N-VA): “Trots dat ons voorbeeld wordt overgeno­men om leerachter­stand weg te werken”

  Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) rolt in heel Vlaanderen een buddyproject uit om opgelopen leerachterstand in te halen. Meer concreet kunnen studenten uit de lerarenopleidingen er tijdens hun stage voor kiezen om als ‘buddy’ een klein groepje scholieren te begeleiden op school. Weyts haalde de mosterd voor het project in Leuven waar het buddyproject al vele jaren succesvol loopt.
 3. Politie krijgt melding van nachtlawaai en betrapt klanten in café

  Politie krijgt melding van nachtla­waai en betrapt klanten in café

  De politie kreeg maandagochtend iets voor vier uur melding van nachtlawaai. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen merkten ze dat in een drankgelegenheid op de Grote Markt, ondanks de sluitingsplicht, nog één van de toegangsdeuren open was. Binnen in de zaak waren nog enkele klanten aanwezig waarvan enkelen (probeerden) te ontkomen. Zowel tegen de aanwezige klanten als de 33-jarige zaakvoerder werden door de politie de nodige dossiers opgesteld.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement