Enkele medewerkers (rechts) zetten het gigantische mobiele scherm klaar.
Volledig scherm
Enkele medewerkers (rechts) zetten het gigantische mobiele scherm klaar. © Foto's Gielkens

"Wij brengen WK op grootste scherm"

HOESELTMet het WK voetbal in aantocht pakt elk café, stadsbestuur of vereniging uit met een groot scherm om voetbal op te kijken. Hét grootste rolde echter gisteren van de band bij Jans Creacar in Hoeselt. Met een oppervlakte van iets meer dan 100 vierkante meter heeft het bedrijf een wereldprimeur beet.

 1. ZIEN. PXL-studenten en bedrijven nemen het tegen elkaar op in AI-racewedstrijd op Corda Campus
  Hasselt

  ZIEN. PXL-studenten en bedrijven nemen het tegen elkaar op in AI-racewed­strijd op Corda Campus

  Vrijdagmiddag was de Hasseltse Corda Campus voor de tweede keer het strijdtoneel van ‘Race to the Future’, de wedstrijd van MCU Cars aangedreven door... artificiële intelligentie. Corda Campus, PXL-Digital en PXL-Voka Young & Strong sloegen de handen opnieuw in elkaar voor deze spectaculaire race, waarbij studenten en bedrijven met een passie voor IT en technologie het tegen elkaar opnamen.
 2. “Wie op het kasteel is geboren, mag babyfoto sturen”: Toerisme Vlaanderen doet oproep voor zomertentoonstelling
  Leut

  “Wie op het kasteel is geboren, mag babyfoto sturen”: Toerisme Vlaanderen doet oproep voor zomerten­toon­stel­ling

  Wie is er geboren in het kasteel van Leut? Toerisme Vlaanderen is sinds vorig jaar de nieuwe eigenaar van het kasteel en ziet die vraag graag beantwoord worden. Projectleider Ben De Vriendt roept de Maaslanders op hun babyfoto’s mét naam door te mailen, indien ze er zijn geboren. “De beelden willen we gebruiken bij de tentoonstelling in het kasteel komende zomer”, zegt hij.