Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © emz

Krijgt Hoeselt regenboogzebrapad? Oppositiepartij Best Groen hoopt van wel

HoeseltElke Vlaamse gemeente kan bij het Agentschap Wegen en Verkeer een regenboogzebrapad aanvragen. Het agentschap komt dat aanleggen en onderhoudt het ook in de toekomst. De gemeenteraad van Hoeselt beslist vanavond of ook zij voor zo’n kleurrijk zebrapad gaan.

 1. Broers Vanthoor bevestigen hun status in de internationale uithoudingsracerij met zeges op de Nürburgring en in Sebring
  autosport

  Broers Vanthoor bevestigen hun status in de internatio­na­le uithou­dings­ra­ce­rij met zeges op de Nürburg­ring en in Sebring

  Het werd een onwaarschijnlijk autosportweekend voor de racende broers Vanthoor uit Hasselt. De jongste, Dries won samen met een andere Belg, Maxime Martin, de eerste uithoudingsrace op de legendarische Nürburgring. En Laurens zegevierde voor de tweede maal in de GT-klasse in de 12 Uur van Sebring, de tweede manche van het Amerikaanse uithoudingskampioenschap.
  Hasselt
 2. IN BEELD. 220 jongeren strijden met LEGO-robots tegen elkaar... en pakken samen energiecrisis aan

  IN BEELD. 220 jongeren strijden met LE­GO-ro­bots tegen elkaar... en pakken samen energiecri­sis aan

  Zo’n 220 jongeren tussen 11 en 14 jaar uit heel België en Luxemburg zakten zaterdag naar Genk af voor de allereerste ‘FIRST LEGO League BeLux Championship’. Ze streden in deze techniekwedstrijd niet alleen met LEGO-robots, maar zochten ook naar duurzame oplossingen voor de energiecrisis. Vooral de Limburgse tieners gooiden hoge ogen: scholieren uit Beringen mogen zelf naar de States.
  Genk