Woonzorgcentrum Ter Hulst 2 in Hoeselt is een van de vier Limburgse voorzieningen die op de zwarte lijst staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Woonzorgcentrum Ter Hulst 2 in Hoeselt is een van de vier Limburgse voorzieningen die op de zwarte lijst staan. © Google Maps

Is het in Hoeselt gevaarlijk ouder worden? Liefst drie woonzorgcentra prijken op zwarte lijst van overheid: “Inspectie is strenger dan onze bewoners”

Hoeselt/TongerenKom je in Hoeselt beter niet in het rusthuis terecht? Je zou het denken als je de zogenaamde ‘zwarte lijst’ van Zorg en Gezondheid bekijkt. Liefst drie rusthuizen in de gemeente staan er op, naast eentje in Tongeren. Maar is dat terecht? En wat loopt er dan verkeerd? 

  1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
    Jobat

    Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

    Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?