Sportjournalist Stef Wijnants met leerlingen uit de richting zorg aan het IKSO in Hoeselt dat voortaan bestempeld mag worden als een mantelzorgvriendelijke school.
Volledig scherm
Sportjournalist Stef Wijnants met leerlingen uit de richting zorg aan het IKSO in Hoeselt dat voortaan bestempeld mag worden als een mantelzorgvriendelijke school. © Benoit De Freine

Hoeseltse middelbare school een
mantelzorgvriendelijke school

In héél Vlaanderen steken naar schatting 40.000 jongeren thuis een handje toe omdat er iemand binnen het gezin ziek of verslaafd is. Of hij heeft een beperking! Het zijn jonge mantelzorgers die ondersteuning verdienen. Samana, de mantelzorgorganisatie bij de christelijke mutualiteit, rolt in de scholen een project uit: samen naar een mantelzorgvriendelijke school! Vanaf vandaag mag het IKZO, een secundaire school in het centrum van Hoeselt, zich zo’n school noemen. Leerlingen van het vijfe jaar zorg doorliepen een heel traject om de hier al vermelde titel te mogen dragen. “Hier op school tellen we een kleine 80 leerlingen die thuis mantelzorger zijn voor een broer, zus, papa of mama die ziek is of een beperking heeft”, vertelt Pascale Philippens, de coördinator van het project  in het IKSO.

  1. Vervoerregio Limburg vraagt mening van burgers over mobiliteitsuitdagingen

    Vervoerre­gio Limburg vraagt mening van burgers over mobili­teits­uit­da­gin­gen

    Vervoerregio Limburg organiseert vanaf vandaag een burgerbevraging onder de inwoners van de provincie omtrent de Limburgse mobiliteit. “We roepen iedereen op om input te geven. Met jullie ideeën wordt een toekomstscenario voor de vervoerregio opgemaakt waarmee we de belangrijkste mobiliteitsuitdagingen aanpakken”, zegt Lydia Peeters (Open Vld), Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.