Sportjournalist Stef Wijnants met leerlingen uit de richting zorg aan het IKSO in Hoeselt dat voortaan bestempeld mag worden als een mantelzorgvriendelijke school.
Volledig scherm
Sportjournalist Stef Wijnants met leerlingen uit de richting zorg aan het IKSO in Hoeselt dat voortaan bestempeld mag worden als een mantelzorgvriendelijke school. © Benoit De Freine

Hoeseltse middelbare school een
mantelzorgvriendelijke school

In héél Vlaanderen steken naar schatting 40.000 jongeren thuis een handje toe omdat er iemand binnen het gezin ziek of verslaafd is. Of hij heeft een beperking! Het zijn jonge mantelzorgers die ondersteuning verdienen. Samana, de mantelzorgorganisatie bij de christelijke mutualiteit, rolt in de scholen een project uit: samen naar een mantelzorgvriendelijke school! Vanaf vandaag mag het IKZO, een secundaire school in het centrum van Hoeselt, zich zo’n school noemen. Leerlingen van het vijfe jaar zorg doorliepen een heel traject om de hier al vermelde titel te mogen dragen. “Hier op school tellen we een kleine 80 leerlingen die thuis mantelzorger zijn voor een broer, zus, papa of mama die ziek is of een beperking heeft”, vertelt Pascale Philippens, de coördinator van het project  in het IKSO.

0 reacties

 1. RESTOTIP. Thuis genieten van het humeur van chef Celine bij gloednieuwe traiteur ‘Atelier C’
  PREMIUM

  RESTOTIP. Thuis genieten van het humeur van chef Celine bij gloednieu­we traiteur ‘Atelier C’

  Geen zin om te koken maar wel om gezellig thuis te tafelen? Die gedachte kent chef Celine Vekemans maar al te goed. Als antwoord opende ze twee weken geleden haar eigen traiteurzaak ‘Atelier C’ in het hart van Sint-Truiden. “Alles kan hier en alles mag”, klinkt het. “Zin om gezellig te barbecueën of eerder fan van een tapasavond? Wij zorgen ervoor.” Die belofte moet je ons geen twee keer maken en dus gingen we tijdens de openingsweekend testen.
 2. Van de droomhuisjes in uw tuin naar een eigen pretpark: maak kennis met Siemon (31) en Lars (26). “Onze teamleden zijn minstens even zot als wijzelf”
  PREMIUM
  Balen/Lommel/Antwerpen

  Van de droomhuis­jes in uw tuin naar een eigen pretpark: maak kennis met Siemon (31) en Lars (26). “Onze teamleden zijn minstens even zot als wijzelf”

  Ze bouwden voor al droomhuisjes voor klein en groot en konden Studio 100 als klant strikken om attracties aan te kleden. Nu volgt een nieuwe mijlpaal voor het bedrijfje Eye-Opener van Siemon en Lars: ze willen een eigen indoorpretpark creëren, een ‘belevingswereld’ waar magie en fantasie centraal staan. “We zitten op een rollercoaster en hij lijkt maar niet te stoppen”, glimlacht het creatieve duo.
 1. Genkse duizendpoot Lotte (21) van The Voice naar finale van Top Model Europe: “Ik hou van fashion, al blijft muziek mijn grootste bezigheid”
  Genk

  Genkse duizend­poot Lotte (21) van The Voice naar finale van Top Model Europe: “Ik hou van fashion, al blijft muziek mijn grootste bezigheid”

  Eind deze maand is de Genkse Lotte Caubergh (21) één van de 75 finalisten in de fashionshow van de Top Model Europe-wedstrijd. Deze internationale contest kende twee jaar problemen door corona, maar kan nu terug plaatsvinden. Limburgers kennen Lotte misschien nog als Miss Talent of van haar deelname aan The Voice. “Ik ben een bezige bij”, glimlacht de Genkse.