Johan Gerits stak het programma in elkaar.
Volledig scherm
Johan Gerits stak het programma in elkaar. © Foto LXB

Gemeente herdenkt Lambrecht Lambrechts

HOESELTHet verlengde weekend staat in Hoeselt in het teken van Lambrecht Lambrechts, de muzikant die 150 jaar geleden geboren werd in Hoeselt. Met Hoeselt Zingt, Hoeselt Herdenkt, Hoeselt Ontdekt en Hoeselt Proeft viert men vier dagen feest.

 1. Zestiger riskeert zes jaar cel voor seksueel misbruik kleindochter van partner: “Het veranderde mijn levenslustige dochter in een afstandelijk meisje”

  Zestiger riskeert zes jaar cel voor seksueel misbruik kleindoch­ter van partner: “Het veranderde mijn levenslus­ti­ge dochter in een afstande­lijk meisje”

  Een 62-jarige gepensioneerde man uit Diepenbeek riskeert een celstraf van zes jaar en de ontzetting uit de rechten voor het seksueel misbruik van de kleindochter van zijn partner. De man zou hebben toegeslagen terwijl zijn partner naar de karaokeavond was gegaan. “Mijn dochter is sinds de feiten niet meer dezelfde. Ze is veranderd van een levenslustige knuffelaar in een afstandelijk, dichtgeklapt meisje”, vertelde de diep geëmotioneerde pleegvader van het slachtoffer.
 1. De coronacijfers in Hoeselt van donderdag 15 oktober

  De coronacij­fers in Hoeselt van donderdag 15 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Hoeselt minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 6. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Hoeselt op 62 te liggen. Omdat Hoeselt meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Vervoerregio Limburg vraagt mening van burgers over mobiliteitsuitdagingen

  Vervoerre­gio Limburg vraagt mening van burgers over mobili­teits­uit­da­gin­gen

  Vervoerregio Limburg organiseert vanaf vandaag een burgerbevraging onder de inwoners van de provincie omtrent de Limburgse mobiliteit. “We roepen iedereen op om input te geven. Met jullie ideeën wordt een toekomstscenario voor de vervoerregio opgemaakt waarmee we de belangrijkste mobiliteitsuitdagingen aanpakken”, zegt Lydia Peeters (Open Vld), Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.
 3. De coronacijfers in Hoeselt van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Hoeselt van dinsdag 20 oktober

  In Hoeselt zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 20 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Hoeselt komt dat getal nu op 206 te liggen. Hoeselt heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond