Oud-speurder Ludo Trippaers.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-speurder Ludo Trippaers. © Karolien Coenen

“Elk een kogel in de knie. Omdat ze met ons gepraat hadden”: oud-speurder Ludo Trippaers maakte jarenlang jacht op ‘propere fraudecriminelen’

Limburg“Ik herinner me een Genkenaar die ‘zijn kar gekeerd had’. Daarop hebben ze zijn vrouw en dochter voor zijn ogen verkracht in zijn eigen huis.” Het leest als de herinnering van een oud-speurder die de zwaarste drugszaken voor de kiezen kreeg, maar Ludo Trippaers (64) uit Hoeselt rekende af met een heel ander type criminelen. ‘Propere gangsters’. Mannen die via btw-carrousels jaarlijks zowat 50 miljard euro verduisterden uit de Belgische en Europese kas. Met andere woorden: uw geld. En als de terugblik van Trippaers iets leert, dan wel dat daar niks ‘proper’ aan was.

 1. Hasseltse scholen wachten met toegelaten daguitstappen tot na paasvakantie: “Bus inleggen voor slechts één klas maakt het financieel onhaalbaar”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasseltse scholen wachten met toegelaten daguitstap­pen tot na paasvakan­tie: “Bus inleggen voor slechts één klas maakt het financieel onhaalbaar”

  Vanaf 15 maart zijn er opnieuw extra-murosactiviteiten mogelijk voor alle leerlingen van het lager en secundair onderwijs, al wachten de Vrije Basisschool Godsheide en de middelbare school GO! Next Het Atheneum in Hasselt nog liever even af. Zij zouden de daguitstap per klasbubbel moeten organisren, en eigen vervoer moeten regelen, maar juist daar knelt het schoentje. “Een klas van 25 leerlingen krijg je met die regels niet zo makkelijk op uitstap.”
 2. Spookrijder die met pick-uptruck ravage aanrichtte, moet opdraaien voor alle kosten en mag van rechter niet meer rijden: “Al eerder tweemaal last van black-outs”
  PREMIUM
  Houthalen-Helchteren

  Spookrij­der die met pick-uptruck ravage aanrichtte, moet opdraaien voor alle kosten en mag van rechter niet meer rijden: “Al eerder tweemaal last van black-outs”

  De bestuurder (64) uit Hechtel-Eksel die met zijn pick-up op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren dertien voertuigen ramde, is woensdag door de Hasseltse politierechter voor onbepaalde duur rijongeschikt verklaard. De man moest zich verantwoorden voor onopzettelijke slagen en verwondingen en het niet beschikken over de nodige rijvaardigheid. Naast een boete zal hij ook de slachtoffers moeten vergoeden.
 1. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 2. Bilzense onderneming gaat in zee met JBC voor Local Market: “Grote kans voor ons klein merk”
  PREMIUM
  Bilzen

  Bilzense onderne­ming gaat in zee met JBC voor Local Market: “Grote kans voor ons klein merk”

  JBC organiseert voor de derde keer een Local Market, waarbij er in de winkels en op de webshop spullen van acht lokale merken worden verkocht. Opvallend: de helft van die bedrijven zijn Limburgs. Ook het Bilzense SuccesPlanner van Stephanie Hauben en Niki Thomassen springt mee in het project. Zo maakten ze samen met de modeketen een tool die rust kan brengen in je hoofd. “Niet enkel een grote kans voor ons, maar ook een belangrijk maatschappelijk signaal om te tonen dat het oké is om nood te hebben aan meer structuur”, klinkt het.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch