Kok Glenn, uitbater Yves en drie Deense hulpkoks.
Volledig scherm
Kok Glenn, uitbater Yves en drie Deense hulpkoks. © Foto Coenen

Deense jongeren met beperking koken met topkok

 1. INTERVIEW. Musti Önlen (31) vertelt in ‘De Weekenden’ over opvang van dak- en thuisloze jongeren: “Dat zij anno 2023 op straat moeten leven... Onaanvaardbaar”
  PREMIUM
  Hasselt

  INTERVIEW. Musti Önlen (31) vertelt in ‘De Weekenden’ over opvang van dak- en thuisloze jongeren: “Dat zij anno 2023 op straat moeten leven... Onaanvaard­baar”

  “Ik begrijp hun zorgen, ik was ooit zelf thuisloos.” Het zijn de woorden van Musti Önlen (31), die tal van dak- en thuisloze jongeren via vzw Homie een dak boven het hoofd biedt. Een zwaar, maar broodnodig levenswerk dat de Hasselaar nu in het Eén-programma ‘De Weekenden’ met heel Vlaanderen deelt. “Ik heb het mentaal heel zwaar gehad, maar dat geeft mij vandaag de kracht om deze jongeren vooruit te helpen.”
 2. Wil jij werken in UNESCO werelderfgoed? Nieuwe eigenaar zet kantoor in Truiens torenhuis te huur
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Wil jij werken in UNESCO werelderf­goed? Nieuwe eigenaar zet kantoor in Truiens torenhuis te huur

  Het 17de-eeuwse ‘torenhuis' op het Begijnhof van Sint-Truiden heeft een nieuwe eigenaar. Die zal zelf op de bovenste verdiepingen komen wonen, maar zoekt nog een invulling voor het gelijkvloers. Geïnteresseerden kunnen een deel van het unieke pand nu zelfs huren als kantoorruimte. “En dat is allesbehalve een kille werkplek”, toont vastgoedmakelaar Patrick Minnaert ons.
 1. “Mijn kindjes durven niet meer naar het graf van hun zusje”: bezorgde Truienaren willen camera's op begraafplaats
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  “Mijn kindjes durven niet meer naar het graf van hun zusje”: bezorgde Truienaren willen camera's op begraaf­plaats

  Enkele Truienaren zijn een petitie gestart om camera’s te plaatsen op het kerkhof van Schurhoven en zo dieven af te schrikken of te betrappen. Al enkele jaren verdwijnen steeds vaker bloemstukken, knuffeltjes en andere spullen van de graven. “Mijn zoontje heeft zelfs schrik dat zijn tekeningen weer gestolen gaan”, vertelt Mieke Grégoir die in 2019 haar dochtertje verloor.