Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Karolien Coenen

Bescherm je kersenbomen tegen de kersenvlieg

hoeseltHeb jij kersenbomen in je tuin? Dan schaf je best vallen aan ter bestrijding van de kersenvlieg, want dat insect zorgt ervoor dat jaarlijks heel wat kersen oneetbaar worden.

 1. IN BEELD. Café ‘t Elfde Gebod kleurt roder dan rood om Duivels naar overwinning te supporteren
  Zepperen

  IN BEELD. Café ‘t Elfde Gebod kleurt roder dan rood om Duivels naar overwin­ning te supporte­ren

  Evenement na evenement werd afgelast in de aanloop naar het WK voetbal, maar daar was in Sint-Truiden weinig van te merken. In café 't Elfde Gebod in Zepperen werd er lustig op los gesupporterd voor de Rode Duivels. Onder het mom van ‘Wat in Qatar niet mag, mag hier wel' vloeit het bier al vlotjes naar binnen en al schreeuwend worden de Duivels naar de overwinning geholpen. Dat het de Rode Duivels effectief gelukt is, is vooral te danken aan de supporterende Truienaren!
 2. ‘Brave vader’ (45) riskeert drie jaar cel voor extreme en perverse chatsessies met twee 13-jarigen: “Maar ik deed het niet uit opwinding”
  PREMIUM
  Riemst

  ‘Brave vader’ (45) riskeert drie jaar cel voor extreme en perverse chatses­sies met twee 13-jarigen: “Maar ik deed het niet uit opwinding”

  Een ‘modelvader’ (45) uit Riemst riskeert een celstraf van ruim drie jaar, nadat hij in augustus 2020 twee jonge meisjes van 13 jaar tijdens een chatsessie met een speciaal bewerkt en ‘uiterst pervers filmpje’ wilde overtuigen om hun kledij uit te trekken. Een van de meisjes stapte bang naar de politie, waarna heel wat meer aan het licht kwam. “Zeer ernstige en perverse feiten”, sneerde de procureur.
 3. Tiktokker met ‘konijnenoren’ gaat viraal met dansfilmpje op Grote Ring in Hasselt
  Hasselt

  Tiktokker met ‘konijnen­oren’ gaat viraal met dansfilm­pje op Grote Ring in Hasselt

  Wie door Hasselt rijdt, heeft een grote kans om een motorrijder tegen te komen met een wel heel speciale helm op. De jongeman draagt een helm met ‘konijnenoren’ en maakt tijdens zijn ritten filmpjes op zijn TikTok-account ‘z1kr96' van de interacties met andere weggebruikers. Het filmpje waarin hij de ‘Macarena’ danst op een kruispunt van de Grote Ring is ondertussen al meer dan vier miljoen keer bekeken.