Er was heel wat belangstelling voor Alt Benefietst, een benefietactie voor verschillende goede doelen.
Volledig scherm
Er was heel wat belangstelling voor Alt Benefietst, een benefietactie voor verschillende goede doelen. © Karolien Coenen

7.800 kilometer fietsen voor dertien goede doelen

HOESELTAlt-Hoeselt was 24 uur lang een fietsdorp. Daar zorgde de vzw Alt Knalt voor, die z'n groot hart toonde met de organisatie van een sportieve en sociale benefiet. Dertien ploegen van geoefende wielertoeristen en gelegenheidsfietsers deden mee aan een non-stop fietsmarathon waarbij rondjes van bijna vier kilometer rond de kerktoren moesten afgelegd worden.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Harde kaakslag of eerlijker dan ooit? Gemeenteraad stemt veelbesproken belastingreglement ondernemers
  Maasmechelen

  Harde kaakslag of eerlijker dan ooit? Gemeente­raad stemt veelbespro­ken belasting­re­gle­ment onderne­mers

  De gemeenteraad heeft dinsdagavond het nieuwe belastingreglement voor zelfstandigen goedgekeurd. Unizo is daar niet over te spreken en heeft het over een ‘zwarte dag’. Volgens de meerderheid (CD&V en Open Vld) gaat het om een meer eerlijke belasting, terwijl voorheen sommige ondernemers géén en anderen net veel belastingen betaalden. “De zwaarste schouders zullen nu de zwaarste lasten dragen", zegt Raf Terwingen (CD&V) die het nieuwe reglement humaner en socialer noemt.