Jan Montreuil is de initiatiefnemer van de vlaggenactie en hoopt dat heel wat mededorpsgenoten zijn voorbeeld volgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Montreuil is de initiatiefnemer van de vlaggenactie en hoopt dat heel wat mededorpsgenoten zijn voorbeeld volgen. © Marc Baert

Zwarte vlaggen als protest tegen bouwprojecten: “Te megalomaan en niet betaalbaar voor jonge inwoners”

HoeilaartMet zwarte vlaggen uiten enkele Hoeilanders hun ongenoegen over twee bouwprojecten in de gemeente, waaronder eentje met 93 flats. Die zijn volgens het schepencollege in eerste instantie bedoeld voor jonge inwoners, maar de actievoerders trekken dat in twijfel. “Jongeren kunnen de flats niet betalen”, zegt initiatiefnemer Jan Montreuil. Burgemeester Tim Vandenput weerlegt de kritiek.

 1. Van mode tot musical: op deze verrassende zomerkampen in Brussel, de Rand en het Pajottenland amuseren kinderen zich rot
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van mode tot musical: op deze verrassen­de zomerkam­pen in Brussel, de Rand en het Pajotten­land amuseren kinderen zich rot

  Kinderen die deze zomer iets om handen willen hebben, moeten stilaan beslissen aan welke kampen ze in juli en augustus willen deelnemen. Heel wat organisatoren hebben de inschrijvingen nu al geopend of zijn dat heel binnenkort van plan. Wij geven je kroost alvast wat inspiratie met enkele toffe kampen in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Zo kan je een hotel runnen in Vilvoorde, met Lego spelen in Asse of paardrijden in Tollembeek. En goed nieuws: er zijn nog plaatsen vrij!
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Eerst niet gepland, maar nu gaat Hoeilaart toch mee met padelhype: sportsite krijgt 2 padelvelden (en 600.000 euro aan subsidies)
  PREMIUM
  Hoeilaart

  Eerst niet gepland, maar nu gaat Hoeilaart toch mee met padelhype: sportsite krijgt 2 padelvel­den (en 600.000 euro aan subsidies)

  De gemeente Hoeilaart krijgt van de Vlaamse regering 600.000 euro subsidies voor de bouw van de gymhal, de nieuwe tennis- en voetbalinfrastructuur en … padelvelden op sport- en jeugdsite Koldam. Dat laatste is opmerkelijk, want aanvankelijk had de gemeente geen plannen om mee te gaan met de padelhype. “Maar op vraag van de tennisclub komen er nu toch twee velden, al werden er wel drie bezwaren tegen ingediend”, klinkt het.
 2. BINNENKIJKEN. Melissa opent bijzondere B&B aan rand van ‘sprookjesbos’: “Wakker worden terwijl reetjes door de weide huppelen. Zalig!”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  BINNENKIJ­KEN. Melissa opent bijzondere B&B aan rand van ‘sprookjes­bos’: “Wakker worden terwijl reetjes door de weide huppelen. Zalig!”

  Melissa Julian (55) vond als Amerikaanse een carrière en de liefde van haar leven in ons land. Ze werkte onder andere voor de Europese Unie maar gooide het roer om en verbouwde met haar man hun woning tot bed and breakfast. Alles is er lokaal geproduceerd, van het eten tot de koffiekopjes toe. Het mooie uitzicht op het Hallerbos krijg je er gratis bij. Wij namen al eens een kijkje in het nieuwe gastenverblijf aan de rand van het sprookjesbos.
 3. Hans Bonte, de coronacowboy der burgemeesters, blikt terug op 2021: “Ik ben verantwoordelijk voor de volksgezondheid van de Vilvoordenaars”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Hans Bonte, de coronacow­boy der burgemees­ters, blikt terug op 2021: “Ik ben verantwoor­de­lijk voor de volksge­zond­heid van de Vilvoorde­naars”

  Hij kwam veelvuldig in het nieuws. Hij kamt met de haarrichting mee of net hard tegen de haarrichting in. “Elke burgervader is ertoe verplicht zijn bevolking en hun gezondheid voorop te stellen”, zegt de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (Vooruit). “Ik heb dat zo goed mogelijk gedaan. Samen met een straf team aan schepenen, medewerkers en experten. Dat het bij onze regeringen en overheden nog steeds zo moeizaam loopt, irriteert me mateloos”, steekt hij niet onder stoelen of banken.