Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Zestal riskeert 44 maanden voor betrokkenheid bij twee plantages

Hoeilaart, LinkebeekZes mannen riskeren gevangenisstraffen van 18 tot 44 maanden omdat ze zouden betrokken geweest zijn bij de uitbating van twee cannabisplantages in Linkebeek en Hoeilaart. Die werden eerder dit jaar opgerold. Van de zes verdachten liet er één verstek gaan, en twee anderen ontkenden elke betrokkenheid.

 1. Kwart minder zwarte verkeerspunten in Vlaams-Brabant: “Er is al goed gewerkt, maar elk zwart punt is er eentje te veel”
  Halle-Vilvoorde

  Kwart minder zwarte verkeers­pun­ten in Vlaams-Bra­bant: “Er is al goed gewerkt, maar elk zwart punt is er eentje te veel”

  Terwijl er in heel Vlaanderen de voorbije vier jaar maar liefst 113 zwarte verkeerspunten bij kwamen, daalde dat aantal in Vlaams-Brabant in diezelfde periode met 25 procent. Zo waren er in 2018 nog 31 zwarte verkeerspunten, dit jaar zijn het er nog 23. Daarvan bevinden er zich vijftien in Halle-Vilvoorde, het merendeel op de Brusselse ring. Lees meer over de zwarte punten in Vlaanderen in onze reeks.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 3. Op huizenjacht in... Ternat: “Wonen in instapklare woning naast Madame Marianne? Dat kost je al snel 450.000 euro”
  PREMIUM
  Ternat
  1

  Op huizen­jacht in... Ternat: “Wonen in instapkla­re woning naast Madame Marianne? Dat kost je al snel 450.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Ternat. De thuisgemeente van de populaire Eén-soap Thuis, een landelijke gemeente met een bruisend verenigingsleven nabij Brussel. Kris Baele van Immo Expert neemt ons op sleeptouw.