Afgevaardigden van de gemeenten, de provincie en het Agentschap Natuur en Bos maakten vrijdag bekend dat het Horizon+-project met drie jaar verlengd wordt.
Volledig scherm
Afgevaardigden van de gemeenten, de provincie en het Agentschap Natuur en Bos maakten vrijdag bekend dat het Horizon+-project met drie jaar verlengd wordt. © Provincie Vlaams-Brabant

Vlaanderen, provincie, gemeenten en ook omwonenden helpen via Horizon+ biodiversiteit rond Zoniënwoud te versterken

Overijse/Hoeilaart/Tervuren/Sint-Genesius-RodeOok de komende drie jaar werken de provincie Vlaams-Brabant, het Agentschap Natuur en Bos en de gemeenten Hoeilaart, Tervuren, Overijse en Sint-Genesius-Rode verder aan het project Horizon+, dat de samenhang tussen het Zoniënwoud en de valleien van de Dijle, Laan, IJse en Voer moet versterken. Maar ook omwonenden kunnen helpen.

 1. Webshops niet voor iedereen even bereikbaar, dus starten zeven uitbaters samen pop-upwinkel: “Verre internet dichter bij mensen brengen”
  Hoeilaart

  Webshops niet voor iedereen even bereikbaar, dus starten zeven uitbaters samen pop-upwinkel: “Verre internet dichter bij mensen brengen”

  Zeven vrouwen uit de Druivenstreek die elk een webshop runnen, hebben samen een giftshop in het centrum van Hoeilaart geopend. Op zichzelf een winkel uitbaten, is financieel niet haalbaar dus doen ze het nu maar samen. De pop-upwinkel blijft al zeker tot het einde van het jaar open. Bij Hoeil’Art & Gift pop-up kan je terecht voor onder meer juwelen, kleding, knutselmateriaal en handtassen.
 2. Dag van de Landbouw officieel geopend in Overijse
  Overijse

  Dag van de Landbouw officieel geopend in Overijse

  Boerenbond en Landelijke Gilden organiseren op zondag 19 september de 39ste Dag van de Landbouw. Onder het thema ‘sterk ondernemerschap’ gaven Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker, Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits, Radio 2-presentatrice Siska Schoeters en de bedrijfsleiders Dewit officieel de aftrap. Dit gebeurde op het bedrijf van familie Dewit in Overijse, die gespecialiseerd zijn in de teelt van de tafeldruif.
 3. “Ik wist meteen hoe laat het was toen de aannemer zware machines gebruikte.” Bijgebouw dreigt in te storten door rioleringswerken
  PREMIUM
  Hoeilaart

  “Ik wist meteen hoe laat het was toen de aannemer zware machines gebruikte.” Bijgebouw dreigt in te storten door riolerings­wer­ken

  Eerst waren het wat scheuren in de muren, maar amper enkele dagen later hebben rioleringswerken ervoor gezorgd dat het bijgebouw van een woning op de hoek van de Weemstraat met de Tenboslaan in Hoeilaart op instorten staat. Na een controle van de brandweer werden de werken stilgelegd en is ook het kruispunt afgesloten. “Gelukkig is mijn woning wél nog stabiel”, zegt bewoner Philippe Boven.