Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Geert De Rycke

Rioleringswerken Tenboslaan lopen vertraging op door overvloed aan bronwater

HoeilaartDe rioleringswerken in de Tenboslaan in Hoeilaart zitten niet meer op schema. Aanleiding is een overvloed aan grondwater. Om dat water tegen te houden, moet de aannemer een damplankenwand aanbrengen en dat zorgt voor de nodige vertraging.

 1. Eerst niet gepland, maar nu gaat Hoeilaart toch mee met padelhype: sportsite krijgt 2 padelvelden (en 600.000 euro aan subsidies)
  PREMIUM
  Hoeilaart

  Eerst niet gepland, maar nu gaat Hoeilaart toch mee met padelhype: sportsite krijgt 2 padelvel­den (en 600.000 euro aan subsidies)

  De gemeente Hoeilaart krijgt van de Vlaamse regering 600.000 euro subsidies voor de bouw van de gymhal, de nieuwe tennis- en voetbalinfrastructuur en … padelvelden op sport- en jeugdsite Koldam. Dat laatste is opmerkelijk, want aanvankelijk had de gemeente geen plannen om mee te gaan met de padelhype. “Maar op vraag van de tennisclub komen er nu toch twee velden, al werden er wel drie bezwaren tegen ingediend”, klinkt het.
 2. Directeur die zelf voor de klas staat en leerlingen die vroeger naar huis mogen: zo pakken scholen personeelsuitval door corona aan. “Nu lukt het nog, maar voor hoelang?”
  PREMIUM
  Vlaamse rand rond Brussel

  Directeur die zelf voor de klas staat en leerlingen die vroeger naar huis mogen: zo pakken scholen personeels­uit­val door corona aan. “Nu lukt het nog, maar voor hoelang?”

  Amper één week zijn de scholen weer open na de verlengde kerstvakantie en nu al is duidelijk dat het – nog maar eens – moeilijke weken voor leerlingen, leerkrachten en directies zullen worden. Het stijgend aantal afwezige leerkrachten dwingt directies opnieuw tot creativiteit. Vijf directeurs van scholen in de rand rond Brussel schetsen de situatie.
 3. Hans Bonte, de coronacowboy der burgemeesters, blikt terug op 2021: “Ik ben verantwoordelijk voor de volksgezondheid van de Vilvoordenaars”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Hans Bonte, de coronacow­boy der burgemees­ters, blikt terug op 2021: “Ik ben verantwoor­de­lijk voor de volksge­zond­heid van de Vilvoorde­naars”

  Hij kwam veelvuldig in het nieuws. Hij kamt met de haarrichting mee of net hard tegen de haarrichting in. “Elke burgervader is ertoe verplicht zijn bevolking en hun gezondheid voorop te stellen”, zegt de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (Vooruit). “Ik heb dat zo goed mogelijk gedaan. Samen met een straf team aan schepenen, medewerkers en experten. Dat het bij onze regeringen en overheden nog steeds zo moeizaam loopt, irriteert me mateloos”, steekt hij niet onder stoelen of banken.