Danny Verstraeten mocht de eerste tafeldruiven ontvangen.
Volledig scherm
Danny Verstraeten mocht de eerste tafeldruiven ontvangen. © Lander Loeckx

Provincie trapt tafeldruifseizoen op gang met nieuwe campagne ‘Druiventro(t)s’

hoeilaart, huldenberg, overijse, bertem, tervurenHet seizoen van de tafeldruif breekt aan. Een moment dat in Huldenberg, Tervuren, Bertem, Hoeilaart en Overijse niet ongezien voorbij gaat. De druivenstreek heet natuurlijk niet voor niets zo. Twee nieuwe fietsroutes, een timelapse (versnelde videobeelden die meestal een proces weergeven) waar de tafeldruif centraal staat en een schenking van de eerste tafeldruiven aan Danny Verstraeten geven de aftrap van het tafeldruivenseizoen, dat van augustus tot oktober loopt.

  1. Veertig jaar geleden stonden André (77) en Mija (66) aan de wieg van De Gordel: “Al die duimspijkers van de Franstaligen, dat was onschatbare publiciteit”
    PREMIUM
    Sint-Genesius-Rode/Rand

    Veertig jaar geleden stonden André (77) en Mija (66) aan de wieg van De Gordel: “Al die duimspij­kers van de Franstali­gen, dat was onschatba­re publici­teit”

    Dat ze uit zouden groeien tot het grootste ééndagsevenement in Vlaanderen met meer bezoekers dan Rock Werchter? Niemand die het voorspeld had toen de eerste editie van De Gordel op de agenda kwam. Met 1.302 deelnemers moesten ze het toen doen. Gehéél toevallig een cijfer dat ook het jaartal van de Guldensporenslag vormt. “Een handig marketingtrucje”, klinkt het met de knipoog. Al waren het evenwel de Franstaligen die het event, dat toch het Vlaamse karakter van de Brusselse rand in de verf zette, onschatbare publiciteit bezorgden.