Het Begijntjesbad in Overijse opende na Nieuwjaar de deuren, maar de prijzen werden wel verhoogd.
Volledig scherm
Het Begijntjesbad in Overijse opende na Nieuwjaar de deuren, maar de prijzen werden wel verhoogd. © Dieter Nijs

Overijse verhoogt prijzen zwembad, Hoeilaart dekt extra kosten voor scholen

Hoeilaart/OverijseNa een renovatie van ruim twee jaar kan er sinds begin dit jaar opnieuw gezwommen worden in het Begijntjesbad in Overijse. Maar wie er wil zwemmen, moet wel wat dieper in de geldbeugel tasten. De prijzen werden namelijk verhoogd. Buurgemeente Hoeilaart heeft inmiddels beslist om de extra kosten voor de scholen te dekken. Voor particulieren en verenigingen wordt een oplossing gezocht.

 1. Motorcrossers worden met boetes uit natuurgebied geweerd, maar dat zint hen duidelijk niet: van “dikke egoïsten” tot “bende zielepoten”
  Overijse

  Motorcros­sers worden met boetes uit natuurge­bied geweerd, maar dat zint hen duidelijk niet: van “dikke egoïsten” tot “bende zielepoten”

  Na een bericht op Facebook over de invoering van extra controles tegen motorcrossers in een natuurgebied langs de E411 in Overijse, heeft Natuurpunt Druivenstreek honderden negatieve reacties van motorliefhebbers over zich heen gekregen. “Nochtans is het een broodnodige maatregel, want de rust is er weg en de natuur wordt beschadigd”, klinkt het.
 2. DéFI wil Vlaamse Rand bij Brussel inlijven: “Dit is een oorlogsverklaring aan Vlaanderen”
  Vlaamse Rand
  15

  DéFI wil Vlaamse Rand bij Brussel inlijven: “Dit is een oorlogsver­kla­ring aan Vlaanderen”

  Uitspraken van DéFI-voorzitter François De Smet zijn bij Vlaams parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang) in het verkeerde keelgat geschoten. De Smet zegt in een interview met de Franstalige krant La Capitale voorstander te zijn van een geografische uitbreiding van Brussel. Slootmans noemt het een oorlogsverklaring. Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) zegt DéFI het plezier niet te gunnen om aandacht aan de uitspraak te schenken.
 1. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

 2. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"