Op deze hoek komen in totaal 93 flats.
Volledig scherm
Op deze hoek komen in totaal 93 flats. © Marc Baert

Openbaar onderzoek woonproject met 93 flats in centrum start zondag

HoeilaartNu zondag gaat het openbaar onderzoek rond het woonproject op de hoek van de Koldamstraat met de Albert Biesmanslaan in Hoeilaart van start. Daar moeten op termijn 93 flats komen. Jonge inwoners uit Hoeilaart krijgen voorrang bij de verkoop. Eerder deze week uitten enkele inwoners hun ongenoegen over het project door zwarte vlaggen buiten te hangen.

 1. Kerngezond voor corona, nu snakt studentenrestaurant Alma naar adem: “Thuiswerken en online lessen zijn een ramp voor ons”
  PREMIUM
  Leuven

  Kerngezond voor corona, nu snakt studenten­res­tau­rant Alma naar adem: “Thuiswer­ken en online lessen zijn een ramp voor ons”

  Een hap gaan eten na een lesdag in studentenrestaurant Alma was vroeger een vanzelfsprekendheid. Maar sinds de coronacrisis zie je er nog maar weinig studenten eten. Dit academiejaar startte wel goed, tot de vierde golf opnieuw roet in het eten gooide. “We moeten ons concept herdenken: de eetgewoontes van de gemiddelde student zijn veranderd”, zegt Stefaan Saeys, voorzitter van de raad van bestuur van Alma. Het relaas van een kerngezonde organisatie die de coronacrisis probeert te overleven.
 2. De 10 beste restaurants van Brussel, de Rand en het Pajottenland: hier moet je in 2022 gaan eten volgens Gault & Millau
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  De 10 beste restau­rants van Brussel, de Rand en het Pajotten­land: hier moet je in 2022 gaan eten volgens Gault & Millau

  Twee weken geleden bracht Gault & Millau zijn gerespecteerde restaurantgids voor 2022 uit. Heel wat restaurants uit de regio hoopten op goede punten. Wij speurden de top van het klassement af, op zoek naar de beste restaurants van Brussel, de Rand en het Pajottenland. Tien zaken scoorden 16.5 op 20 of meer. Hieronder lees je bij welke toprestaurants je volgend jaar zeker eens moet langsgaan.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Eerst niet gepland, maar nu gaat Hoeilaart toch mee met padelhype: sportsite krijgt 2 padelvelden (en 600.000 euro aan subsidies)
  PREMIUM
  Hoeilaart

  Eerst niet gepland, maar nu gaat Hoeilaart toch mee met padelhype: sportsite krijgt 2 padelvel­den (en 600.000 euro aan subsidies)

  De gemeente Hoeilaart krijgt van de Vlaamse regering 600.000 euro subsidies voor de bouw van de gymhal, de nieuwe tennis- en voetbalinfrastructuur en … padelvelden op sport- en jeugdsite Koldam. Dat laatste is opmerkelijk, want aanvankelijk had de gemeente geen plannen om mee te gaan met de padelhype. “Maar op vraag van de tennisclub komen er nu toch twee velden, al werden er wel drie bezwaren tegen ingediend”, klinkt het.
 3. ‘Lang, saai en zwaar politiek getint artikel’ veroorzaakt communautaire rel: “Geld van Rodenaren misbruikt om gemoederen op te hitsen”
  Sint-Genesius-Rode

  ‘Lang, saai en zwaar politiek getint artikel’ veroor­zaakt communau­tai­re rel: “Geld van Rodenaren misbruikt om gemoederen op te hitsen”

  Het oordeel van de Raad van State over het aanvragen van documenten in het Frans veroorzaakt dan toch nog een communautaire rel in Sint-Genesius-Rode. De beslissing van het gerechtshof wordt gepubliceerd in het infoblad. De manier waar op kan volgens Vlaams schepen Anne Sobrie (Engagement 1640) niet. “Het is een lang, saai en zwaar politiek getint artikel”, zegt ze.