Lekker smullen maandag op de jaarmarkt in Hoeilaart.
Volledig scherm
Lekker smullen maandag op de jaarmarkt in Hoeilaart. © Marc Baert

Ongezien succes voor Druivenfestival en nét dan zit bevoegde schepen in quarantaine

HoeilaartMet dagelijks meer dan 10.000 bezoekers stevent het Druivenfestival – dat vandaag aan de laatste dag toe is – op een absoluut record af. Nooit eerder was er zoveel volk voor de feesten in het centrum van Hoeilaart. Tot groot jolijt van bevoegd schepen Pieter Muyldermans, al moest hij het grootste gedeelte van het feestweekend missen omdat zijn kindjes positief testten.

 1. Vlaams schepen Anne Sobrie na uitspraak Raad van State over taalregister in faciliteitengemeenten: “Sint-Genesius-Rode mag geen tweetalige gemeente worden”
  PREMIUM
  Sint-Genesius-Rode

  Vlaams schepen Anne Sobrie na uitspraak Raad van State over taalregis­ter in facilitei­ten­ge­meen­ten: “Sint-Genesius-Ro­de mag geen tweetalige gemeente worden”

  Franstalige inwoners van de faciliteitengemeenten hoeven volgens de Raad van State maar één keer om de vier jaar aan te geven dat ze hun documenten in hun moedertaal willen ontvangen. Wie niet in zo’n gemeente woont haalt wellicht de schouders op maar in ‘De Zes’ maakt dat een groot verschil. “Dit zet de deur open naar tweetaligheid”, zegt Vlaams schepen Anne Sobrie (Engagement 1640). “Terwijl Sint-Genesius-Rode een Vlaamse gemeente moet blijven.”
 1. Kostprijs tijdelijke fietsenstalling station Sint-Genesius-Rode stijgt van 200.000 naar 350.000 euro: “Maar investering is geen verloren kost”
  Sint-Genesius-Rode

  Kostprijs tijdelijke fietsen­stal­ling station Sint-Genesius-Ro­de stijgt van 200.000 naar 350.000 euro: “Maar investe­ring is geen verloren kost”

  De bewaakte fietsenstalling aan het station van Sint-Genesius-Rode zal 150.000 euro meer kosten dan oorspronkelijk gepland. Dat is liefst 75 procent meer dan begroot. “Het wordt een duur verhaal maar dit project moet er komen om fietsdieven af te schrikken”, zegt schepen van Openbare Werken Miguel Delacroix (IC-GB).