Archiefbeeld van kerstmarkt Hoeilaart.
Volledig scherm
Archiefbeeld van kerstmarkt Hoeilaart. © Dieter Nijs

Nog tot vrijdag inschrijven voor kraampje op kerstmarkt

HoeilaartHoeilanders die op 17, 18 en 19 december op de kerstmarkt in de druivengemeente een kraampje willen uitbaten, kunnen zich nog tot nu vrijdag inschrijven.

 1. “Iemand die gereanimeerd moet worden, kan je toch geen 2 minuten laten wachten?”: noodcentrale 112 Vlaams-Brabant slaakt noodkreet door personeelstekort
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  “Iemand die gereani­meerd moet worden, kan je toch geen 2 minuten laten wachten?”: noodcentra­le 112 Vlaams-Bra­bant slaakt noodkreet door personeels­te­kort

  “De angst dat we een burger in nood niet op tijd kunnen helpen omdat we met veel te weinig volk zijn en de werkdruk te hoog is, is verstikkend.” Bij de noodcentrale 112 Vlaams-Brabant trekt men aan de alarmbel nu de dienst onophoudelijk onderbemand is. “Allemaal het gevolg van het extra werk waarmee men ons opzadelt”, zegt ACOD-vakbondsafgevaardigde Ann Vancutsem, die een oplossing vraagt.
 2. Coronavirus en hoge papierprijzen maken na 77 jaar einde aan De Serrist: “Emotioneel zwaar omdat grootvader krantje startte”
  Play
  PREMIUM
  Hoeilaart

  Coronavi­rus en hoge papierprij­zen maken na 77 jaar einde aan De Serrist: “Emotioneel zwaar omdat grootvader krantje startte”

  Zijn grootvader liet op 3 januari 1945 de allereerste editie van De Serrist van de persen rollen, maar nu – bijna 77 jaar later – trekt kleinzoon Laurent Loits de stekker uit het lokale krantje. Op 27 januari zullen de inwoners van de Druivenstreek de allerlaatste editie ontvangen. “Door het coronavirus blijven de adverteerders weg, maar ook de verhoogde papierprijzen maken de toekomst van De Serrist onmogelijk”, klinkt het.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Van Opwijk over Elewijt tot Tervuren: dit zijn de zeven leukste kerstwinkels van Brussel, de Ring en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Opwijk over Elewijt tot Tervuren: dit zijn de zeven leukste kerstwin­kels van Brussel, de Ring en het Pajotten­land

  Als Sinterklaas weer in Spanje is, begint het bij heel wat mensen te kriebelen om de kerstsfeer in huis te halen. Wie weet staat bij jou de kerstboom ook al. Niet onlogisch, want Kerstmis nadert met rasse schreden. Hoog tijd dus om het aanbod van de winkels in Brussel, de Ring en het Pajottenland al eens onder de loep te nemen. Veel handelaars zijn echte specialisten geworden en leggen zich toe op allerlei kerstdecoratie. Wij gingen op zoek naar de leukste kerstshops van de regio.