Het POM-gebouw in Hoeilaart is vanaf 1 september het decor van de nieuwe tienerschool VONK!
Volledig scherm
Het POM-gebouw in Hoeilaart is vanaf 1 september het decor van de nieuwe tienerschool VONK! © Marc Baert

Nieuwe tienerschool VONK! opent op 1 september: volgende week donderdag infovergadering

HoeilaartVolgende week donderdag organiseert scholengroep Scoop in gemeenschapscentrum Felix Sohie in Hoeilaart een infoavond over de nieuwe tienerschool VONK!. Die opent op 1 september volgend jaar de deuren.

 1. Meteen tot 40 % korting: bij deze vijf winkels in Brussel en de Rand moet je zeker eens langsgaan tijdens de solden
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Meteen tot 40 % korting: bij deze vijf winkels in Brussel en de Rand moet je zeker eens langsgaan tijdens de solden

  Deze week werden de solden opnieuw op gang getrapt. Nog tot het einde van de maand kan je in heel wat winkels een mooie slag slaan. Onze redactie contacteerde enkele lokale boetiekjes en winkels in Brussel en de Rand en polste naar hun plannen voor de koopjes. Met welke kortingen zijn ze aan de solden begonnen? En mogen we naar het einde toe nog wat meer verwachten? Bij heel wat zaken vind je meteen mooie kortingen, maar ze blijven toch voorzichtig met de hele grote getallen.
 2. Al tien jaar staat voormalig restaurant te verkommeren, maar binnenkort kan er opnieuw in getafeld worden: “Gelukkig komen er geen flats op”
  PREMIUM
  Hoeilaart

  Al tien jaar staat voormalig restaurant te verkomme­ren, maar binnenkort kan er opnieuw in getafeld worden: “Gelukkig komen er geen flats op”

  Sinds 2012 staat het gebouw in Hoeilaart waarin restaurant La Terrasse lange tijd onderdak had te verkommeren. Zes jaar geleden dreigde het pand in te storten en werd de omgeving afgesloten, maar nu is er toch een toekomst voor het gemeentelijk erfgoed. Zo wordt het pand dit jaar nog gerestaureerd, waarna er opnieuw in getafeld zal kunnen worden. “We hebben het van de sloop kunnen redden”, zegt buurtbewoner Thierry Goffin.
 1. Ukelele spelen, fotograferen of je eigen comedyshow maken: zeven leuke workshops voor de winter in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Ukelele spelen, fotografe­ren of je eigen comedyshow maken: zeven leuke workshops voor de winter in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Nieuwjaar ligt alweer een poosje achter ons en het normale leven is weer op gang gekomen. Hoog tijd dus om werk te maken van je goede voornemens. Misschien had jij wel het plan opgevat om in 2022 iets nieuw te leren, maar weet je nog niet wat. Wij zochten uit welke workshops er deze winter op het programma staan in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Wat dacht je bijvoorbeeld van bier brouwen in Asse, sweaters maken in Merchtem of werken met bladgoud in Grimbergen?
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.