Nieuwe premies voor energiezuinig bouwen

 1. Markthal omgetoverd tot winterdorp: “18 dagen lang genieten van optredens, stand-upcomedy en andere coronaveilige evenementen”

  Markthal omgetoverd tot winterdorp: “18 dagen lang genieten van optredens, stand-upcomedy en andere coronavei­li­ge evenemen­ten”

  Het programma is nog niet helemaal bekend, maar vast staat dat vijf vrienden de Markthal in Overijse van 27 november tot en met 3 januari omtoveren tot een winterdorp. In de ‘Winterhallen’ worden allerlei coronaveilige evenementen georganiseerd zoals stand-upcomedy, concertjes en seniorennamiddagen. “Want de mensen willen ook in de winter op een veilige manier ‘uit hun kot’ komen”, klinkt het.
 2. De coronacijfers in Hoeilaart van donderdag 15 oktober

  De coronacij­fers in Hoeilaart van donderdag 15 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Hoeilaart, op één dag 6 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 63. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Hoeilaart op 552 te liggen. Omdat Hoeilaart meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Daling van aantal besmettingen in Hoeilaart op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Hoeilaart op dinsdag 20 oktober

  In Hoeilaart zijn er op één dag 13 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 15. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 104 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Hoeilaart komt dat getal nu op 912 te liggen. Hoeilaart heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.