In Hoeilaart werd zaterdag een eerste boom verplant.
Volledig scherm
In Hoeilaart werd zaterdag een eerste boom verplant. © Dieter Nijs

Nederlanders en Vlaams minister Demir verplanten boom van Zoniënwoud naar achtertuin Hoeilanders

HoeilaartIn de J.B. Blommaertstraat in Hoeilaart hebben Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA), vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans en de Nederlandse campagne MeerBomen.Nu de eerste Belgische bomen verplaatst. Die actie moet de strijd tegen klimaatverandering versterken.

 1. RESTOTIP. Have a Roll in Elsene: Kleurrijke en huisbereide kaneelrollen
  PREMIUM

  RESTOTIP. Have a Roll in Elsene: Kleurrijke en huisberei­de kaneelrol­len

  In februari opende ‘Have a Roll’ de deuren in Elsene. En dat bleek meteen een razend succes: dagelijks staan heel wat mensen geduldig in de rij voor de verse kaneelrollen. Het overtrof zelfs de verwachtingen van mede-eigenaar Dennis Van Peel (27), die twee jaar geleden de eerste vestiging opende in Antwerpen. Maar wat maakt de zoete lekkernijen zo populair? Wij gingen langs om het zelf uit te testen.
  Brussel
 2. Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie
  Livios

  Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie

  Tegen 2050 moeten alle Vlaamse woningen energieneutraal zijn. Althans, dat is de ambitie van de overheid. Uiteraard lukt dat niet van vandaag op morgen. 2023 vormt een eerste belangrijke tussenstap. Wie een nieuwe woning koopt, moet vanaf dat jaar eerst een energieprestatiecertificaat (EPC) met label D of hoger kunnen voorleggen. Bouwsite Livios overloopt welke concrete en haalbare ingrepen je al een heel eind op weg zetten.
 1. Drie Hoeilaartse toneelverenigingen herwerken Nero-strip tot toneelstuk: “Mooi om feestjaar rond Marc Sleen en stripfiguur zo af te sluiten”

  Drie Hoeilaart­se toneelvere­ni­gin­gen herwerken Ne­ro-strip tot toneelstuk: “Mooi om feestjaar rond Marc Sleen en stripfi­guur zo af te sluiten”

  Al een jaar staat zowat alles in Hoeilaart in het teken van Marc Sleen en zijn stripfiguurtje Nero en nu bundelen drie toneelverenigingen hun krachten voor de afsluiter van het jubileumjaar. De Jonge Druivelaar, Klem en Reintje brengen donderdag, vrijdag en zaterdag een herwerking van de strip ‘Nero en de Verschrikkelijke Tweeling’. “Het zou maar triestig zijn moesten we niets rond het stripfiguurtje doen”, klinkt het.
  Hoeilaart