De wandeling gaat ook onder meer langs het ecoduct in Groenendaal.
Volledig scherm
De wandeling gaat ook onder meer langs het ecoduct in Groenendaal. © Dieter Nijs

Natura Zoniën organiseert wandeling ‘Vijfsterrenroute doorheen het Zoniënwoud’

HoeilaartOp 30 mei organiseert Natura Zoniën de wandeling ‘Vijfsterrenroute doorheen het Zoniënwoud’. Met twee gidsen ontdekken deelnemers onder meer het Arboretum van Groenendaal en de Koninklijke Loge. 

 1. PASSIONELE MOORDEN. “Meermaals pauzeerde hij, om haar dan opnieuw te slaan”: Philippe (44) wurgt zijn vrouw (51) en stort zich dan van parkeergarage op Brussels Airport
  PREMIUM

  PASSIONELE MOORDEN. “Meermaals pauzeerde hij, om haar dan opnieuw te slaan”: Philippe (44) wurgt zijn vrouw (51) en stort zich dan van parkeerga­ra­ge op Brussels Airport

  “Van Loo gaf blijk van een grote brutaliteit en gewelddadigheid tegenover het slachtoffer”, oordeelde het Brusselse assisenhof. Nochtans had Philippe Van Loo al twintig jaar lief en leed gedeeld met zijn vrouw Vera Willems (51). Tot er op 10 november 2006 een dodelijk drama afspeelde bij het schijnbaar gelukkige Vilvoordse gezin. Van Loo bracht Vera op gruwelijke wijze om het leven. Nadien reed hij naar Brussels Airport en stortte zich van de zevende verdieping van een parkeergarage. Als bij wonder overleefde hij de val van twintig meter. Een reconstructie.
  Vilvoorde, Zaventem
 1. In Meise is Florence (105) de oudste, maar een rusthuis is niet aan haar besteed: “Mijn geheim? Blijven ademen, zou ik zeggen”
  PREMIUM

  In Meise is Florence (105) de oudste, maar een rusthuis is niet aan haar besteed: “Mijn geheim? Blijven ademen, zou ik zeggen”

  Wat was vroeger beter? Welk advies moet de jeugd krijgen? En wat is het geheim om zo oud te worden? Wij vragen het elke week aan de oudste inwoner van een dorp of stad in Vlaanderen, in onze reeks ‘De Oudste Belgen’. Deze week bezoeken we Florence Emmerechts in Meise. Deze kranige dame woont op 105-jarige leeftijd nog in eigen huis. Het verste dat ze tijdens haar hele leven verhuisde, was van haar geboortehuis naar de boerderij 260 meter verder, en terug.
  Meise
 2. Eerste Brusselse whisky rijpt in Koekelberg: “Over drie jaar zal je kunnen proeven”
  PREMIUM

  Eerste Brusselse whisky rijpt in Koekelberg: “Over drie jaar zal je kunnen proeven”

  Bij brouwerij en distilleerderij ‘Tipsy Tribe’ in Koekelberg rijpt de allereerste Brusselse whisky op houten vaten. De whisky, in Amerikaanse stijl, zal over drie jaar te proeven zijn door het grote publiek. Intussen kunnen Brusselaars en bezoekers genieten van het overige assortiment van het echtpaar Aylin en Daniel Fastenau. Zo brachten ze eerder al verschillende biertjes, gin en vodka op de markt.
  Brussel